«Συναγερμός» σήμανε σε ποδοσφαιρική ομάδα της Θάσου την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 αφού όλοι οι παίκτες της έκαναν τεστ κορωνοϊού.

 

Πρόκειται για την Αναγέννηση Λιμεναρίων, της οποίας ένα μέλος είχε αρχικώς θετική ένδειξη από rapid test. Επειδή όμως το συγκεκριμένο τεστ δεν έχει μεγάλη ακρίβεια, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει και μοριακό τεστ CPR. Το αποτέλεσμα του μοριακού δεν έχει βγει ακόμη. 

 

Υπό άλλες συνθήκες, δεν θα κρινόταν αναγκαία η εξέταση του συνόλου της ομάδας αν δεν υπήρχε πρώτα επαλήθευση του rapid από το μοριακό, όμως το θετικό αποτέλεσμα του rapid test αφορούσε άτομο που έφερε συμπτώματα συμβατά με COVID19. 

 

Έτσι αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να γίνουν τεστ PCR σε όλους τους παίκτες της ομάδας. Τα περίπου 20 τεστ θα σταλούν την Τρίτη 27/10 μέσω του ΕΟΔΥ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης και τα αποτελέσματα αναμένονται την Τετάρτη 28/10, ανήμερα της εθνικής γιορτής. 

 

Τα αποτελέσματα αναμένονται με αγωνία καθώς το Σαββατοκύριακο που πέρασε η ομάδα συνταξίδεψε στο φέρι με άλλη τοπική ομάδα. Πρόκειται για την ομάδα της Καλλιράχης, όπου επίσης επικρατεί ανησυχία μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων των τεστ που έκανε η ομάδα των Λιμεναρίων. 

 

Υπενθυμίζεται ότι το ίδιο "μαρτύριο" της αγωνίας είχε περάσει και η ομάδα του Θεαγένη πριν από δύο περίπου εβδομάδες (δείτε ΕΔΩ) όταν από τα κρούσματα στο Λιμένα, αναγκάστηκε να κάνει απολύμανση των εγκαταστάσεών της, για προληπτικούς λόγους. Ο συναγερμός εκείνος είχε προκαλέσει τη λήψη προληπτικών μέτρων και σε πολιτιστικούς συλλόγους (δείτε ΕΔΩ). 

 

Πληροφορίες θέλουν την ομάδα των Λιμεναρίων να ματαίωσε τον ετήσιο φθινοπωρινό χορό της ενώ κάτι αντίστοιχο αναμένεται να αποφασιστεί και από άλλες ομάδες που είχαν προγραμματίσει αντίστοιχες εκδηλώσεις.  

 

 

Προληπτικοί έλεγχοι στα σχολεία 

 

Στο μεταξύ, κι ενώ τα σχολικά τμήματα στη Θάσο των οποίων η λειτουργία είχε ανασταλλεί (δείτε ΕΔΩ και ΕΔΩ) επιστρέφουν αυτή την εβδομάδα σε κανονική λειτουργία, αποφασίστηκε να γίνει προληπτικός έλεγχος σε δασκάλους και καθηγητές όλων των βαθμίδων. 

 

Έτσι, τη Δευτέρα, έγιναν περί τα 60 τεστ σε εκπαιδευτικούς που διδάσκουν στα 2 νηπιαγωγεία και τα 2 δημοτικά σχολεία καθώς και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Λιμένα

 

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνουν αντίστοιχα τεστ στους εκπαιδευτικούς όλων των μονάδων των Λιμεναρίων και κατά πάσα πιθανότητα στο σύνολο του νησιού. 

 

Σημειώνεται ότι οι εκπαιδευτικοί που είχαν έρθει σε επαφή με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της προπερασμένης εβδομάδας, είχαν ήδη κάνει τεστ, τα αποτελέσματα των οποίων ήταν αρνητικά. 

 

 

Στην Αλεξανδρούπολη αντί της Καβάλας

 

Η εργαστηριακή εξέταση των τεστ των εκπαιδευτικών θα γίνει επίσης στην Αλεξανδρούπολη, γεγονός που έρχεται να θυμίσει ότι δεν διαχειρίζεται το Νοσοκομείο Καβάλας το σύνολο των ελέγχων που γίνονται στο νομό.