«Η πεσμένη γέφυρα δεν πρόκειται να φτιαχτεί σε λιγότερο από τρία χρόνια ούτε κινέζοι είμαστε να έχουμε τα εργατικά χέρια, ούτε να έχουμε τις διαδικασίες απλούστευσης ώστε μπορούν να γίνονται οι μελέτες» δήλωσε ο δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης.

 

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι ο δήμος έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί το πρώτο διάστημα απ΄ όταν έπεσε η γέφυρα, όπου εκεί «λόγω του κατεπείγοντος θα μπορούσαν να γίνουν οι μελέτες οι οποίες γίνονται σήμερα. Η Περιφέρεια έχει αναθέσει τις μελέτες στην Εγνατία. Αυτή τη στιγμή έχουν γίνει οι περιβαλλοντικές μελέτες οι οποίες έχουν σταλεί στο υπουργείο προς έγκριση».

 

Η σύμβαση με τον ανάδοχο που αφορά τις γεωφυσικές μελέτες «διότι η θεμελίωση μίας γέφυρας πρέπει να εξετάζεται» κοντεύει να υπογραφεί, αν δεν έχει ήδη γίνει . Έχει γίνει ο διαγωνισμός, υπάρχει μειοδότης. Ακολουθεί μία διαδικασία ενστάσεων ώστε να γίνει ο έλεγχος της πεσμένης γέφυρας.

 

«Θα γίνει στατικός έλεγχος ολόκληρης της γέφυρας, δηλαδή αν αντέχει το υπόλοιπο και αν είναι εντάξει θα φτιαχτεί μόνο το κομμάτι που έχει πέσει. Αν χρειάζεται ενισχύσεις και αυτές είναι ασύμφορες θα γκρεμιστεί η γέφυρα και τότε θα πρέπει να γίνει μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας», είπε στο στο KavalaNews.GR. 

 

«Πολύ σύντομα περιμένουμε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη ώστε να γίνει η διαπλάτυνση μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, ώστε να μην υπάρχει η ταλαιπωρία στις οδούς Κολοκοτρώνη και Σαππαίων» επεσήμανε ο δήμαρχος Καβάλας.