Στο Υπουργείο Πολιτισμού παραχωρείται σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων η καπναποθήκη Κούφλερ στο Περιγιάλι βάζοντας έτσι τέλος στα σενάρια  αξιοποίησης από ιδιώτη 

 

 

Το συγκεκριμένο ακίνητο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, συνολικής έκτασης 1.720 τ.μ. συμπεριλαμβανομένων των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων, βρίσκεται στον συνοικισμό Περιγιαλίου του Δήμου Καβάλας.

 

 

"Σκοπός της παραχώρησης είναι η διαμόρφωση εργαστηρίων συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας καθώς και η μετατροπή χώρων σε επισκέψιμη μουσειακή αποθήκη και επισκέψιμα εργαστήρια συντήρησης αρχαιοτήτων χαμηλής όχλησης.

 

Η τελετή παράδοσης - παραλαβής θα γίνει μεταξύ υπαλλήλων του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων Καβάλας του ΥΠΑΑΤ και εκπροσώπου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας", αναφέρει η ανακοίνωση. 

 

Δηλώσεις για το θέμα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ έκανε με σχετικό δελτίο Τύπου ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης. Συγκεκριμένα αναφέρει:«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό κ. Μάκη Βορίδη για την απόφαση του αυτή, αντιμετωπίζοντας ρεαλιστικά μια ανάγκη της Εφορίας Αρχαιοτήτων Καβάλας, όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση μας με την Υπουργό κ. Λίνα Μενδώνη. Χάριν στη συνεργασία όλων μας, καταφέρνουμε σήμερα να αξιοποιήσουμε τη κληρονομιά της πόλης μας παραδίδοντας στα παιδιά μας!»