Εξιχνιάσθηκαν ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, έξι (6) απάτες, τετελεσμένες και σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν τον μήνα Μάιο στου 2020, σε βάρος πολιτών.  

 

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

 

Αναλυτικότερα ο δράστης ανήρτησε σε διαδικτυακούς ιστότοπους, αγγελίες σχετικά με την πώληση εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, τις οποίες εντόπισαν οι παθόντες και επικοινώνησαν διαδικτυακά μαζί του. 

 

Κατά την επικοινωνία τους, συμφώνησαν την αγοροπωλησία διαφόρων εξαρτημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αντικαταβολή χρηματικού ποσού.

 

Σε τρεις περιπτώσεις ο δράστης κατάφερε να εξαπατήσει τρία άτομα, αποσπώντας τους συνολικά 1.010 ευρώ, οι οποίοι κατά την παραλαβή των δεμάτων διαπίστωναν ότι ο δράστης είχε αποστείλει άλλα είδη μικρότερης αξίας, αντί των συμφωνηθέντων.

 

Επιπλέον, σε τρεις άλλες περιπτώσεις ο δράστης επιχείρησε να εξαπατήσει τρία ακόμη άτομα, πλην όμως η πράξη του δεν ολοκληρώθηκε καθόσον οι υποψήφιοι αγοραστές δεν παρέλαβαν τα δέματα. 

 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.