Τα ξενοδοχεία καραντίνας τα οποία ορίζονται με υπουργική απόφαση ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού. Στην ανακοίνωση δεν αναφέρονται ονόματα των μονάδων παρά μόνο ο αριθμός μητρώου τουριστικής επιχείρησης (ΜΗΤΕ) και τα 4 τελευταία ψηφία του ΑΦΜ καθώς και ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της μονάδας (αριθμός δωματίων και κατηγορία). 

 

Στην Θάσο ορίστηκε ένα τέτοιο ξενοδοχείο, το οποίο μάλιστα φαίνεται να ανήκει στην ίδια επιχείρηση που διαχειρίζεται το αντίστοιχο ξενοδοχείο καραντίνας που ορίστηκε για την Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο, η χρήση του ίδιου ΜΗΤΕ, δείχνει προφανές λάθος του Υπουργείου αφού κάθε κατάλυμα, ακόμη κι αν λειτουργεί κάτω από το ίδιο ΑΦΜ με κάποιο άλλο, πρέπει να έχει διαφορετικό αριθμό μητρώου. 

 

Για την ώρα δεν έχει οριστεί ξενοδοχείο καραντίνας στην Καβάλα αλλά δεν αποκλείεται, όπως έκανε γνωστό το Υπουργείο, να υπάρξει συμπληρωματική απόφαση στις 30 Ιουνίου

 

Παραμένει η υποχρέωση για δωμάτια καραντίνας σε Καβάλα και Ξάνθη

 

Σε ό,τι αφορά την υπόλοιπη Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, ξενοδοχεία καραντίνας ορίστηκαν στη Δράμα (Κάτω Νευροκόπι) και στην Κομοτηνή, αλλά όχι στην Ξάνθη

 

Στις περιοχές, όπως η Θάσος, όπου ορίστηκε μονάδα καραντίνας, τα καταλύματα σε όλο το νησί απαλλάσσονται από την υποχρέωση να δημιουργήσουν δωμάτια καραντίνας. Αντιστοίχως, σε περιοχές όπως η Καβάλα και Ξάνθη, όπου δεν ορίστηκαν ξενοδοχεία καραντίνας, τα καταλύματα οφείλουν να ορίσουν δωμάτια καραντίνας στο εσωτερικό τους, ανάλογα με το μέγεθός τους. 

 

Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι για την επιλογή λήφθηκαν υπόψιν οι αιτήσεις που είχαν υποβληθεί στο Υπουργείο Τουρισμού μέχρι και τις 26.06.2020 και ότι αυτά που επιλέχθηκαν θα «μισθωθούν αποκλειστικά για την προσωρινή διαμονή φυσικών προσώπων στο πλαίσιο αντιμετώπισης του κινδύνου μετάδοσης του COVID 19».

 

Τα ξενοδοχεία καραντίνας που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Υπουργείου Τουρισμου: 

 

Περιφερειακή Ενότητα Θάσου 

Περιοχή: 

Ξενοδοχείο 27 δωματίων

Κατηγορία αστέρων / κλειδιών: 2 αστέρων 

Τελευταία 4 ψηφία ΑΦΜ: 0596 

ΜΗΤΕ: 0102Κ013Α0117001

 

Περιφερειακή Ενότητα Έβρου

Περιοχή: Αλεξανδρούπολη 

Ξενοδοχείο 38 δωματίων

Κατηγορία αστέρων / κλειδιών: 3 αστέρων 

Τελευταία 4 ψηφία ΑΦΜ: 0596 

ΜΗΤΕ: 0102Κ013Α0117001

 

Περιφερειακή Ενότητα Δράμας 

Περιοχή: Κάτω Νευροκόπι  

Ξενοδοχείο 25 δωματίων

Κατηγορία αστέρων / κλειδιών: 4 αστέρων 

Τελευταία 4 ψηφία ΑΦΜ: 0137 

ΜΗΤΕ: 0101Κ014Α0058900

 

Περιφερειακή Ενότητα Κομοτηνής 

Περιοχή: Κομοτηνή 

Κατάλυμα 18 δωματίων

Κατηγορία αστέρων / κλειδιών: 3ΚΛ

Τελευταία 4 ψηφία ΑΦΜ: 8586 

ΜΗΤΕ: 0105Κ113Κ0028500