Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε σήμερα τηλε-διάσκεψη σχετικά με την αναζήτηση ικανοποιητικών λύσεων στο τομέα τουρισμού με επίκεντρο το νησί της Θάσου.

 

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αθανάσιος Τσώνης, η Περιφερειακός Σύμβουλος Μαρία Πολυμέρου, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Θάσου Πάρης Παρασχούδης, ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Καβάλας Αντώνης Μιτζάλης, ο Πρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Θάσου Γιάννης Μαρκιανός,  ο Εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου για θέματα Τουρισμού και Δημοτικός Σύμβουλος Αναστάσιος Μπίλιας αλλά και επαγγελματίες απασχολούμενοι στον τουρισμό με κέντρο δραστηριοτήτων το νησί της Θάσου.

 

Η συζήτηση αποδείχτηκε αρκετά γόνιμη, με τους παρευρισκόμενους να συμφωνούν σε πολλά σημεία, ενώ ο Βουλευτής δεσμεύθηκε να μεταφέρει τις προτάσεις τους στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Υφυπουργό και τον Υπουργό να τις περιμένουν.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που αποδέχτηκαν τη πρόσκληση μου, και βρεθήκαμε για να συζητήσουμε σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία γι’ αυτότο τόσο ευαίσθητο θέμα. Δεν υπάρχει καιρός για λάθη ή βιαστικές κινήσεις. Θέλει μεθοδικότητα και οργάνωση. Θα αποδείξουμε πως μπορούμε στα δύσκολα και για άλλη μια φορά θα βρούμε μαζί μια λύση που θα ικανοποιεί όλους!».

 

Τέλος, ο Βουλευτής έχει προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για το ίδιο θέμα, αλλά με επίκεντρο τον ηπειρωτικό κορμό της Π.Ε. Καβάλας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σειρά επαφών σε τοπικό επίπεδο και να προχωρήσουν οι ενέργειες του σε κεντρικό επίπεδο.