Καθημερινή είναι η «μάχη» που δίνουν τις τελευταίες 20 ημέρες διοίκηση και υπάλληλοι της ΔΕΥΑ Καβάλας με τα φερτά υλικά που συσσωρεύονται στην είσοδο του βιολογικού καθαρισμού της Καβάλας εξαιτίας της καινούργιας συνήθειας που απέκτησαν ξαφνικά οι Καβαλιώτες να πετάνε μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια και γάντια στις αποχετεύσεις των σπιτιών τους. Αποτέλεσμα αυτής της κακιάς συνήθειας είναι τα συνεργεία της δημοτικής επιχείρησης να μην προλαβαίνουν τις βλάβες που πλέον ανέρχονται σε 7 με 10 την ημέρα σε όλο το δίκτυο. 

 

Η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ για ακόμα μια φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες της Καβάλας να αποφεύγουν να επιβαρύνουν τις αποχετεύσεις από υλικά που κάνουν ζημιά στα δίκτυα. Όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες που δημοσίευσε η δημοτική επιχείρηση η κατάσταση στον βιολογικό το τελευταίο διάστημα είναι ανεξέλεγκτη. 

 

«Παρακαλούμε τον κόσμο να σταματήσει να πετάει στις αποχετεύσεις όλα αυτά τα υλικά που φράζουν τα δίκτυα και δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα με αποτέλεσμα κάθε μέρα να πρέπει να αντιμετωπίσουμε έναν τεράστιο όγκο βλαβών. Τη συνήθεια αυτή παρατηρούμε ότι οι συντοπίτες μας την έχουν αποκτήσει τις τελευταίες 20 ημέρες. Κάθε μέρα βρίσκουμε γάντια, μάσκες και μαντηλάκια τα οποία δημιουργούν μεγάλο πρόβλημα στα δίκτυα. Να σκεφτείτε μέχρι και μπλουζάκι βρήκαμε στη διάταξη που υπάρχει πριν από το βιολογικό καθαρισμό για να σταματούν τα φερτά υλικά και να μην πέφτουν μέσα στα λύματα. Και στο παρελθόν βρίσκαμε είτε πάνες για μωρά, είτε υγρά μαντηλάκια καθαρισμού στην είσοδο του βιολογικού. Πλέον η κατάσταση με τις μάσκες, τα γάντια και τα μαντηλάκια έχει ξεφύγει παρά, την προσπάθεια που κάνουμε να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι οι βλάβες στα δίκτυα μας είναι συνεχείς. Ας σκεφτούν ότι ταλαιπωρούνται και οι ίδιοι κάθε φορά που εμείς καλούμαστε να διορθώσουμε μια βλάβη», λέει στο kavalanews ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Απόστολος Χρόνης 

Κάτια Γιαννουκάκου