Το Γεν. Νοσοκομείο Καβάλας συνεχίζει και φέτος  τη συνεργασία του  με το Δήμο Καβάλας και ιδιαίτερα με το Ν.Π Δημοτικής Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής, πραγματοποιώντας δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακοής στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας.

      

 

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα για το Αυτί και την Ακοή (International Day for Ear and Hearing) που καθιερώθηκε με πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και διεξάγεται κάθε χρόνο στις 3 Μαρτίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την ακοή, τους τρόπους προστασίας και πρόληψης, την απώλεια ακοής, καθώς επίσης και την αποκατάσταση της. Το φετινό μήνυμα του ΠΟΥ είναι ‘Ακοή για καλύτερη ζωή’.

 

 

Η κα Ευδοξία Γεροστεργίου,  επιμελήτρια Α΄ της ΩΡΛ κλινικής του ΓΝΚαβάλας και υπεύθυνη του Ιατρείου Ακοής και Ιλίγγου, θα πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ προληπτικό έλεγχο ακοής στα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας συνεχίζοντας  μια εθελοντική δράση που είχε ξεκινήσει την προηγούμενη χρονιά με τον δωρεάν προληπτικό έλεγχο ακοής στα παιδιά των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας.       

 

 

Ο προληπτικός έλεγχος έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει από το ΚΑΠΗ του Αγίου Αθανασίου Καβάλας την Τρίτη 3 Μαρτίου από τις 9 π.μ έως 12.30 μ.μ και κατόπιν  την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο Γ΄ΚΑΠΗ Ποταμουδίων, ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν οι ημερομηνίες για τα υπόλοιπα ΚΑΠΗ του Δήμου Καβάλας. 

 

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Γ.Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ