Με τις ευχαριστίες του προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος στην Καβάλα, ξεκίνησε τη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο π. υπουργός και υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Καλαντζής. 

 

Μάλιστα τόνισε χαρακτηριστικά ότι τον ευχαριστεί που τον συμπεριέλαβε στο 27% εκείνων των προσώπων που συνεχίζουν στη στράτα της πολιτικής καθώς τα ψηφοδέλτια της ΝΔ πανελλαδικά είναι ανανεωμένα στα πρόσωπα σε ποσοστό 73%. 

 

Τόνισε ωστόσο ότι η ευχαριστία όλων των υποψήφιων βουλευτών προς το πρόσωπο του προέδρου πρέπει να είναι έμπρακτη και καθημερινή. Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ στην Καβάλα θα εκλέξει τέσσερεις βουλευτές και έχοντας αυτό ως γνώμονα ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι ουσιαστικά «δεν εκλεγόμαστε, αλλά μας διορίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Προσωπική πικρία για τις ψεύτικες ειδήσεις

Ο Γιώργος Καλαντζής δεν έκρυψε την πικρία και τη στεναχώρια του για την έντονη αμφισβήτηση που διοχετεύονταν όλο το προηγούμενο διάστημα από ορισμένα πρόσωπα ότι δεν θα συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο οπότεαναρωτήθηκε: «πως θα κυκλοφορούντώρα έξω στον κόσμο, θα κοιτάζουν τον κόσμο στα μάτια και θα λένε ότι τόσους μήνες διέρρεαν ψέματα ότι δεν θα είναι ο Γιώργος Καλαντζής στο ψηφοδέλτιο;». 

 

Χωρίς να το κατονομάζει αναφέρθηκε και σ’ ένα πρόσωπο της πολιτικής ζωής το οποίο θεωρούσε φίλο του λέγοντας μάλιστα «σε αυτόν τον άνθρωπο στάθηκα δυο φορές, ουσιαστικά στη ζωή του», αλλά ο ίδιος τον πίκρανε πολύ με τη στάση του.

 

Ιδιαίτερη και τιμητική αναφορά έκανε ο υποψήφιοςβουλευτής στον Γιάννη Παναγιωτόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ευπατρίδη Καβαλιώτη και μεγάλο πολιτικό άντρα. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που είχε μαζί του όλα αυτά τα χρόνια και σημειώνοντας ότι ο ίδιος ενώπιον του γιου του Νίκου είχε πει «γιε μου Νίκο γνωρίζεις και σπούδασες τη νομική επιστήμη και γνωρίζεις ότι στη νομική η ηθική πρέπει να καταλήγει στο δίκαιο, ηθική χωρίς δίκαιο είναι ανήθικο και είναι ανήθικο να μην είναι ο Γιώργος στο ψηφοδέλτιο».

 

Κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Γιώργος Καλαντζής έκανε εκτεταμένη αναφορά στις ημέρες και τα έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι  δεν υπήρχε καμία συνέπεια λόγων και έργων. Ότι υπόσχονταν και δεσμεύονταν ο Αλέξης Τσίπρας λίγο αργότερα το αθετούσε και προσπαθούσε να βγάλει όλους τους Έλληνες τρελούς ότι δεν το είπε καν, χαρακτηρίζονταςμάλιστα στο τέλος τον Αλέξη Τσίπρα «πολιτικό απατεώνα». 

 

Επίσης, υπογράμμισε ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθούν υπέρμετρα οι φόροι στη μεσαία τάξη, να περισκοπούν τα εισοδήματα μισθωτών καις συνταξιούχων, να θεσπίσει νέα σκληρότερα φορολογικά μέτρα οδηγώντας στη φτώχια εκατομμύρια Έλληνες. Σημείωσε με έμφαση ότι η Ελλάδα θα έβγαινε από τα μνημόνια επί κυβερνήσεων Σαμαρά – Βενιζέλου λέγοντας χαρακτηριστικά «είχε μείνει μόνο η ουρά».

 

«Εγκληματεί όποιος Μακεδόνας και επαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ»

Αναφερόμενος στο μείζον θέμα της ονομασίας του γειτονικού κρατιδίου και της συμφωνίας των Πρεσπών ο υποψήφιοςβουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας τόνισε με έμφαση ότι η κυβέρνηση του ΚώσταΚαραμανλή είχε δεχθεί γεωγραφικό προσδιορισμό χωρίς να συζητάει καθόλου το θέμα της Μακεδονικής ταυτότητας και της γλώσσας τα οποία δέχθηκε ο Αλέξης Τσίπρας. Επίσης, τόνισε, ότι η κυβέρνησηΣαμαρά ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στη δημιουργία υπερταμείου στο οποίο θα υποθηκευτεί για 99 χρόνια η δημόσια περιουσία της Ελλάδας, όρο που επίσης δέχθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ολοκληρώνοντας την αναφορά του  ο πρώην υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά «θεωρώ ότι εγκληματεί απέναντί στην πατρίδα και τα παιδιά του όποιος Μακεδόνας καιεπαγγελματίας ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ». 

 

Για τη βιομηχανία λιπασμάτων 

Για το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου λιπασμάτων στη Νέα Καρβάλη ο κ. Καλαντζής θύμισε όπως είπε ότι ήταν ο ίδιος όντας υπουργός Μακεδονίας – Θράκης που επιχειρηματολόγησε να διατηρηθεί το εργοστάσιο της Καβάλας διατηρώντας έτσι τις θέσεις εργασίας και κρίνοντας ο τότε πρωθυπουργός Κώστα Καραμανλής ότι αυτό ήταν ορθότερο, οπότε συμφώνησε να κλείσει αυτό της Θεσσαλονίκης, για να συμπληρώσει «σήμερα ορισμένοι μέσα στο εργοστάσιο αυτό το ξεχνούν».

 

«Ό,τι ισχύει για τη Θράκη ισχύει και για εμάς»

Αναφερόμενος στο θέμα της επιδότησης του κόστους εργασίας για τις επιχειρήσεις της Καβάλας και της Δράμας (ανατολική Μακεδονία) ο κ. Καλαντζής διαβεβαίωσε ότι ηπρώτη τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών που θα κατατεθεί στη Βουλή θα είναι η εξίσωση των κινήτρων των επιχειρήσεων της ανατολική Μακεδονίας με αυτές της Θράκης. Σημείωσε μάλιστα με έμφαση «ότι ισχύει για τη Θράκη, θα ισχύει και για εμάς. Κι εμείς στηρίζουμε της Θράκη και η Θράκη ζει από την Καβάλα και τη Δράμα οπότε είναι απόλυταδίκαιο και πρέπει να γίνει». 

 

Σιδηροδρομική σύνδεση

Η σιδηροδρομική σύνδεση της Καβάλας ήταν μεταξύ των θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός λέγοντας «υπάρχουν έτοιμες μελέτες εδώ και πολλά χρόνια, επί υπουργίαςΧρυσοχοϊδη για τη σιδηροδρομικήσύνδεση της Καβάλας με τους Τοξότες και μπορούν να εφαρμοστούν άμεσα. Ας ξεκινήσουμε από αυτό το σημαντικό έργο υποδομής που θα αναβαθμίσει το εμπορικό λιμάνι ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β’ και στη συνέχεια ας προχωρήσει η μεσόγεια σιδηροδρομική σύνδεση, η λεγόμενη Σιδηροδρομική Εγνατία, που ως έργο θα χρειαστεί περισσότερο καιρό και οικονομικούς πόρους για να υλοποιηθεί». 

 

Το μεγάλο όνειρο…

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Καλαντζής αναφέρθηκε στο «μεγάλο όνειρό του» όπως είπε χαρακτηριστικά που είναι η αξιοποίηση και η ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων,ιδιαίτερα μετά την ένταξη του στον Κατάλογο Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESKO. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Φιλίππων Λάζαρου Τσαταλμπασίδη να ξεκινήσει τις διαδικασίες, μια πρωτοβουλία την οποίαυποστήριξε και προώθησε ο ίδιος από τη θέση του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην ανάδειξη του Βαπιστηρίου της Αγίας Λυδίας σημειώνοντας ότι ονειρεύεται κάποια στιγμή ο Παπάς και ο Οικουμενικούς Πατριάρχης να βαδίσουν μαζί στα βήματα του Απόστολου των Εθνών Παύλου, για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός θα εξασφαλίσει πολύ μεγάλη προβολή στην περιοχή μας με πολλαπλά οφέλη». 

 

"Ο παλιός δεν έχει να κάνει με την ηλικία, αλλά την αξιοσύνη"

Ο Γιώργος Καλαντζής έχοντας στο πλευρό του τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Καβάλας Μπάμπη Δράκο είπε ότι κοινός αντίπαλος όλων των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ «και όχι ο εσωτερικός μας συνυποψήφιος».

Θέλονταςνα στείλει ένα σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους που τον θεωρούν ότι ανήκει στην παλιά φρουρά τόνισε χαρακτηριστικά «το τι είναι παλιό και τι καινούργιο θέλει μεγάλη ερμηνεία. Οπαλιός όμως δεν έχει να κάνει με την ηλικία, έχει να κάνει με την αξιοσύνη του κάθε πολιτικού, το αν είμαστε άξιοι να υπηρετήσουμε τους πολίτες. Ο λαός μας ψηφίζει κι ο λαός είναι αυτός που μαςκρίνει αν είμαστε άξιοι ή όχι. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και νέοι στην πολιτική που όμως δεν είναι άξιοι κι αυτό ο κόσμος το ξέρει». 

 

Τέλος, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς όλους εκείνους, που όπως είπε προέρχονται από «παρθενογένεση» στην πολιτική, έκανε μια άκρως τιμητική αναφορά σε παλιά πρόσωπα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Καβάλας όπως του Γιώργου Παναγιωτόπουλου, του Νικόλαου Μάρτη, του Γιάννη Τσακλίδη, του Δημοσθένη Δημοσθενόπουλου, του Ευάγγελου Ευαγγελίου, του Λευτέρη Αθανασιάδη, του Στάθη Εριφυλίδη, σημειώνοντας με έμφαση «ότι καθένας από τη δική του μεριά και τη θέση που υπηρέτησε πρόσφερε στον τόπο και με τις αποφάσεις που έλαβε βοήθησε στην υλοποίηση έργων που συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών».