Ξεκίνησε η γιορτή των εκπτώσεων, η οποία φέτος αναμένεται να κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα με την Black Friday να μετατρέπεται τελικά σε... Black Week, καθώς θα διαρκέσει συνολικά μια εβδομάδα. Ωστόσο ένα από τα αιτήματα των λιανεμπόρων είναι η γιορτή της αγοράς να μεταφερθεί και να γίνει όταν ανοίξουν τα καταστήματα. 

 

"Η Black Friday τις προηγούμενες χρονιές ήταν μέρα ρευστοποίησης του εμπορεύματος μας και υψηλών τζίρων για τους συναδέλφους και τα καταστήματα. Αυτό που παρατηρήθηκε πέρυσι ήταν ότι η Black Friday έγινε Black Week και όλες οι επιχειρήσεις σχεδόν ξεκίνησαν να πωλούν τα προϊόντα σε χαμηλές τιμές και σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις ήταν ένας Νοέμβριος που είχαμε αρκετή και καλή δουλειά. Αυτή τη στιγμή τη μερίδα του λέοντος θα πάρουν τα καταστήματα που διαθέτουν e-shop. Έτσι κι αλλιώς η εμπορική αυτή γιορτή ξεκίνησε από τις μεγάλες επιχειρήσεις", είπε στο KavalaNews.GR ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης

 

Οι καταναλωτές μπορούν έως και την Δευτέρα (30/11) να βρουν προσφορές με την Black Friday να είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Παρασκευή 27 Νοεμβρίου. Πίσω από τη μεγαλύτερη διάρκεια των φετινών προσφορών υπάρχουν τρεις λόγοι:

 

- Τα φυσικά εμπορικά καταστήματα έκλεισαν λίγο μετά την έναρξη των ενδιάμεσων χειμερινών εκπτώσεων, γεγονός που επέφερε πλήγμα στις επιχειρήσεις.

 

- Αρκετοί καταναλωτές προβαίνουν ήδη σε αγορές για τα Χριστούγεννα.

 

- Φέτος η Black Friday θα γίνει αποκλειστικά εξ αποστάσεως, μέσω των ηλεκτρονικών καταστημάτων και των τηλεφωνικών παραγγελιών, καθώς το lockdown ισχύει τουλάχιστον έως τις 30 Νοεμβρίου.

 

Μεταφορά για τον Δεκέμβριο ζητούν οι έμποροι

 

Ωστόσο, εξαιτίας του ισχύοντος lockdown για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονωϊού και ότι αρκετά μαγαζιά δεν διαθέτουν ηλεκτρονικά καταστήματα, ορισμένοι έμποροι ζητούν η Black Friday να μεταφερθεί την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 4/12 ή για την πρώτη Παρασκευή από τη στιγμή που θα ανοίξουν τα καταστήματα.  

 

"Για τον εμπορικό κόσμο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν τα φυσικά καταστήματα, το ζητήσαμε και από τη κυβέρνηση, είναι να μεταφερθεί η ημερομηνία όπως στη Γαλλία. Αν θέλουμε να στηρίξουμε την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα η συγκεκριμένη μέρα μπορεί να μεταφερθεί για την πρώτη Παρασκευή του Δεκεμβρίου", επισημαίνει ο κ. Λεμονίδης.