Black Friday

Χωρίς μεγάλες προσφορές κινείται στον ρυθμό της Black Friday η αγορά της λιανικής. Οι έμποροι προσπαθούν να καταλάβουν το νέο πλαίσιο των εκπτώσεων και προσφορών προκειμένου να αποφύγουν τα “τσουχτερά” πρόστιμα.

“Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, Βlack Friday σημαίνει ατελείωτες ώρες δουλειάς και εξάντληση. H όρεξη των μεγαλοεργοδοτών για ξεζούμισμα των εργαζομένων έχει ανοίξει για τα καλά, με τις πλάτες της κυβέρνησης”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του, για τις συνθήκες της Black Friday, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών υπαλλήλων Καβάλας.

Στους ρυθμούς της «Black Friday» οι καταναλωτές που κάνουν την έρευνα αγοράς τους και αναζητούν προσφορές στο διαδίκτυο ή και στα φυσικά καταστήματα. Η Black Friday έρχεται και όπως κάθε χρόνο κρύβει ευκαιρίες και παγίδες.

Στις 24 Νοεμβρίου πέφτει η φετινή Black Friday. Η Black Friday σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου και δεν συγκαταλέγεται στις τακτικές εκπτώσεις αλλά είναι προωθητική ενέργεια και αφορά όλη την αγορά και όλες τις επιχειρήσεις, μικρής, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας.

Οι εταιρίες λιανικής πώλησης της Ευρώπης ελπίζουν ότι η σημερινή ημέρα του Black Friday θα δώσει ώθηση στους καταναλωτές να ψωνίσουν

Οι υπερβολικά ή οι ασυνήθιστα μεγάλες μειώσεις τιμών ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να υποκρύπτουν δόλιες πρακτικές.

Ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσε η Περιφερειακή Σύνθεση για τη διοίκηση της Περιφέρειας της ΑΜΘ, με τον αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος Χρήστο Γάκη να απαντά στις καταγγελίες.

Τώρα το ενδιαφέρον των καταναλωτών, που περιμένουν «ευκαιρίες στις τιμές», μετατοπίζεται στην Black Friday, στις 25 Νοεμβρίου, αλλά και στην Cyber Monday στις 28 Νοεμβρίου.

Η βροχή πήγε να χαλάσει το κλίμα της Black Friday στην αγορά της Καβάλας και ως ένα βαθμό τα κατάφερε. 

 

«Το λιανεμπόριο ζητάει τη στήριξη της πολιτείας.

Από την Δευτέρα 1/11 άρχισαν οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 Νοεμβρίου. Τα καταστήματα, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 6:00.

Το Skroutz προέβη σε συγκριτική ανάλυση των τιμών πώλησης κατά την εβδομάδα της Black Friday με την αρχική τιμή κατά την προηγούμενη περίοδο δηλαδή την εβδομάδα 07-13/11/2020.

Ξεκίνησε η γιορτή των εκπτώσεων, η οποία φέτος αναμένεται να κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα με την Black Friday να μετατρέπεται τελικά σε... Black Week, καθώς θα διαρκέσει συνολικά μια εβδομάδα. Ωστόσο ένα από τα αιτήματα των λιανεμπόρων είναι η γιορτή της αγοράς να μεταφερθεί και να γίνει όταν ανοίξουν τα καταστήματα. 

 

Από την Δευτέρα (2/11)ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως και τις 14 Νοεμβρίου. Στα τέλη του μήνα, έρχεται η «Black Friday», όποτε οι προσφορές των καταστημάτων αναμένεται να κορυφωθούν. Ωστόσο οι ημέρες αυτές δεν φτάνουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος των προηγούμενων μηνών.

 

Μια «φούσκα» ή μια «ψευδαίσθηση», μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, ήταν η φετινή Black Friday στην Ελλάδα (Μαύρη Παρασκευή), το

Εκδηλώσεις για την τόνωση της αγοράς στο πλαίσιο της ημέρας προσφορών Black Fridayτην Παρασκευή 23 Νοεμβρίου προσανατολίζεται να διοργανώσει ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.