Το Σάββατο 20 Απριλίου, έγινε για 22η χρονιά, o ελληνικός τελικός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος “Microsoft Office Specialist 2024”.

 

Τους δέκα μαθητές που διακρίθηκαν, τους προετοίμασε εξ αποστάσεως η Καβαλιώτικη σχολή Πληροφορικής ExpertIN. Την ευθύνη προετοιμασίας των δέκα κορυφαίων χρηστών στην Ελλάδα στο PowerPoint ανέλαβε ο ίδιος ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Specialist, Ασλανίδης Παναγιώτης.

 

 

Σχετική ανακοίνωση του ExpertIn αναφέρει τα εξής:

“Στην φετινή προκριματική φάση που συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, ο  όμιλος TÜV AUSTRIA, μέσω της θυγατρικής του εταιρίας ACTA – Τεχνοβλαστό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε τους 100 καλύτερους χρήστες του στις εφαρμογές του Microsoft Office,  για να συμμετάσχουν στον Ελληνικό τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2024

 

Την εκδήλωση τίμησε με τη παρουσία της η κα. Ιωάννα Λυτρίβη, Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, η οποία δήλωσε:

 

«Ο θεσμός του Πανελληνίου Τελικού Microsoft Office Specialists,  βρίσκεται πλέον υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, καταδεικνύοντας τη σημασία κοινών πρωτοβουλιών του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. 

 

Μόνο έτσι μπορούμε να πηγαίνουμε μπροστά, με συνεργασίες και συνέργειες, προσφέροντας ποιοτικές ευκαιρίες κατάρτισης και εκπαίδευσης για όλες τις ηλικίες. 

 

Θέλω να συγχαρώ τους γονείς και τους δασκάλους που στηρίζουν τη διαρκή εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών τους, αλλά κυρίως τους συμμετέχοντες, όχι μόνο για τις διακρίσεις τους αλλά και για την προσπάθειά τους να μαθαίνουν και να εξελίσσονται».

 

H πρωτοβουλία υποστηρίζεται έμπρακτα από τη Microsoft στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, δεδομένου ότι αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης σε καινοτόμες τεχνολογίες και τη προώθηση των ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Η φετινή πρωταθλήτρια Ελλάδας PowerPoint, που κέρδισε το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Τελικό, που θα εκπροσωπήσει την χώρα μας στον Παγκόσμιο Τελικό στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια των Η.Π.Α. είναι

 

Η ΚΑΣΣΙΑΝΗ ΝΙΚΗ ΚΟΥΡΕΤΣΗ, μαθήτρια Β’ Λυκείου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αχαρνών.

 

Το Αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΟΥ μαθήτρια Α’ Λυκείου από το 3ο Γενικό Λύκειο Καλαμαριάς.

 

Το Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΡΙΑ ΔΟΥΓΕΚΟΥ μαθήτρια Γ΄ Γυμνασίου από 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου.

 

Την δεκάδα συμπλήρωσαν:

 

4η στην Ελλάδα, ΕΛΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ, 16Ο ΓΕΛ ΑΘΗΝΑΣ

 

5η στην Ελλάδα, ΜΕΛΙΝΑ ΚΟΝΙΔΑΡΗ, 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΟΛΙΧΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

 

6η στην Ελλάδα, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΕΚΑ, 6Ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

7ος στην Ελλάδα, ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

8ος στην Ελλάδα, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, 2ο ΓΕΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

 

9η στην Ελλάδα, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΕΣΙΔΟΥ, ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

 

10η στην Ελλάδα, ΜΙΧΑΕΛΑ ΚΑΡΑΦΑΣΟΥΛΗ, ΓΕΛ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

 

Και τους δέκα μαθητές, προετοίμασε εξ αποστάσεως η Καβαλιώτικη σχολή Πληροφορικής ExpertIN. Την ευθύνη προετοιμασίας των δέκα κορυφαίων χρηστών στην Ελλάδα στο PowerPoint ανέλαβε ο ίδιος ο Προπονητής της Εθνικής Ελλάδας Microsoft Office Spesialist Ασλανίδης Παναγιώτης.

 

Στην κατηγορία του Microsoft Word μια άλλη Καβαλιώτισσά καθηγήτρια,  η Γεωργία Μαρουσιάδου, στην παρθενική της εμφάνιση κατάφερε να αποσπάσει το Χάλκινο μετάλλιο, ανάμεσα σε καθηγητές με πολυετή εμπειρία στον διαγωνισμό.

 

Η μαθήτρια Κυριακή (Κορίνα) Πέτσα, από το 5ο ΓΕΛ Πετρούπολης  είναι η φετινή Χάλκινη πρωταθλήτρια του Microsoft Word.

 

Άλλες επιτυχίες της Γεωργίας Μαρουσιάδου ήταν

 

Η 4η θέση στην Πανελλήνια κατάταξη με την Εβελίνα Πετρόβαλη από τις Σέρρες.

 

Η 8η θέση με την Αλεξάνδρα Παπασπηλιωτοπούλου από το Αιγάλεω.

 

Η 9η θέση με τον Δημήτριο Διαμαντή από το Ελατοχώρι Πιερίας.

 

Στην κατηγορία του Excel η Αλκμήνη Γαϊταντζή, περσινή πρωταθλήτρια Excel, κατάφερε ως νεοφώτιστη προπονήτρια να αποσπάσει το Χάλκινο μετάλλιο στο Excel με τον Δημήτρη Λεωνίδη από Γενικό Λύκειο Αιγινίου.

 

Άλλες επιτυχίες της Αλκμήνης ήταν:

Η 4η θέση στην Ελλάδα με την Χρυσούλα Μαρία Παλαμούτη από την Λυκόβρυση Αττικής.

 

Η 5η θέση με την Αλεξάνδρα Διαμαντοπούλου από το Κρυονέρι Αττικής

 

Η 6η θέση με την Νίνα Παπαδοπούλου από την Θεσσαλονίκη.

 

Ο Νικόλαος Μπόσκος από το ΓΕΛ Περάμου κατέκτησε την 7η θέση στο Excel με εκπαιδευτή τον Ασλανίδη Παναγιώτη.

 

Η Καβαλιώτικη σχολή Πληροφορικής ExpertIN, απαριθμεί 7 συνεχόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας, κάτι που αποτελεί ρεκόρ στα 22 χρόνια του διαγωνισμού. Η συνολική συγκομιδή μεταλλίων έφτασε τα 22.

 

Μετά το πέρας των αποτελεσμάτων ο Ασλανίδης Παναγιώτης δήλωσε «Καθημερινός μας στόχος, είναι η δημιουργία επαϊόντων, αλλά και χαρούμενων μαθητών. 

 

Η εκπαιδευτική εμπειρία που παρέχουμε στα παιδιά  είναι πάντα συνυφασμένη με υψηλά εκπαιδευτικά πρότυπα, πρότυπα που δικαιώθηκαν σήμερα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».”