Εκτός προγραμματισμού βγάζει τον δήμο Καβάλας ένα νέο αρχαιολογικό εύρημα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου.

 

Το εύρημα εντοπίστηκε στην οδό Σπετσών στη διάρκεια των εργασιών για την ανάπλαση και όπως φαίνεται, πρόκειται για δρόμο με κυβόλιθους.

 

 

Το έργο στο συγκεκριμένο σημείο προς το παρόν έχει σταματήσει, ενώ στην υπόλοιπη οδό Σπετσών οι εργασίες για να κλείσουν τα χαντάκια είναι πυρετώδεις.

 

 

Μάλιστα τα συνεργεία της ΔΕΥΑ Καβάλας ανέλαβαν να σκάψουν τα δίκτυα για την υπογειοποίηση των καλωδίων ηλεκτροφωτισμού αφού ο ΔΕΔΔΗΕ αδυνατούσε να διαθέσει προσωπικό.

 

 

Στόχος είναι τα χαντάκια τουλάχιστον στο μισό κομμάτι της οδού Σπετσών να κλείσουν μέχρι αύριο Σάββατο 27 Απριλίου πριν να ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα.

 

Όσον αφορά στο αρχαιολογικό εύρημα όπως τόνισε μιλώντας στο KavalaNews.gr η προϊσταμένη της εφορείας αρχαιοτήτων Καβάλας Σταυρούλα Δαδάκη θα πρέπει να το δει η ίδια προκειμένου να αποφανθεί για τη σημασία του. Αυτό όπως είπε, θα γίνει αύριο Σάββατο και στη συνέχεια θα εκτιμηθεί εάν θα γίνει παράχωση ή ανασκαφή. Στην πρώτη περίπτωση εκτιμάται ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα - και εάν όλα πάνε καλά - υπάρχει η πιθανότητα να επανέλθει η κανονική λειτουργία των καταστημάτων εστίασης.

 

Η κ. Δαδάκη πάντως τόνισε πως από την αρχή του έργου δεν υπήρχε καλή οργάνωση για τα σκαψίματα μεταξύ του δήμου και της αρχαιολογίας. «Θα μπορούσαμε να έχουμε συνεργαστεί, να σκάβαμε να επιβλέπαμε πρώτα εμείς την περιοχή και στη συνέχεια να έμπαιναν όλα τα άλλα συνεργεία. Έτσι όπως γίνεται το έργο είναι δυσλειτουργικό και γι’ αυτό έχουμε τόσα προβλήματα», είπε επίσης η κ. Δαδάκη.