Βασίλης Λεμονίδης

Στο Νοσοκομείο Καβάλας βρίσκεται ο Βασίλης Λεμονίδης με ελαφρύ τραυματισμό.

Αλλαγή σκυτάλης για το τιμόνι του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας. Όπως έχει ήδη κάνει γνωστό ο νυν πρόεδρος Βασίλης Λεμονίδης μετά από 9 χρόνια στη θέση του προέδρου δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες εκλογές

Περιγράφοντας την κατάσταση που βιώνουν οι έμποροι χαρακτήρισε το 2022 τη χειρότερη χρονιά ακόμα και από αυτή που έκλεισαν οι τράπεζες με τα capital control.

«Δεν κινήθηκε η αγορά της Καβάλας αν και επρόκειτο για ένα φυσιολογικό Πάσχα» λέει στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης

«Η ενεργειακή κρίση έχει ξεκινήσει πριν από τον πόλεμο μην βάζουμε ως πρόσχημα τον πόλεμο οι ανατιμήσεις σε όλα τα προϊόντα είχαν ξεκινήσει πριν από την κατάσταση στην Ουκρανία, απλώς τώρα όλα εκτινάχθηκαν» λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης σχολιάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα για την ακρίβεια. 

Μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΣΕ) αναδείχθηκε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης

Ανοιχτή ήταν η αγορά της Καβάλας την Κυριακή (7/11) πρώτη εβδομάδα των ενδιάμεσων φθινοπωρινών εκπτώσεων. 

 

«Βαλλόμαστε από παντού, υπάρχει εμπαιγμός προς τη μικρή επιχείρηση» δηλώνει στον KavalaNews 102,8 σχολιάζοντας τα νέα μέτρα, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης, ενώ διαμήνυσε ότι η υπομονή έχει πλέον τελειώσει. 

Υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά της Καβάλας χωρίς αγοραστική ικανότητα λέει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος

"Δεν είμαι «λαγός» κανενός" δήλωσε στον KavalaNews 102.8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης, ενόψει των

Δεν ήταν ικανοποιητική κίνηση της αγοράς στα εμπορικά καταστήματα της Καβάλας τις ημέρες του Πάσχα σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Καβάλας,

«Εμείς ζητήσαμε προτεραιότητα στον εμβολιασμό σε όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο, εξήγγελλαν το self test. Υπάρχουν όμως πολλά ερωτήματα», αναφέρει στον KavalaNews 102,8 ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης. 

 

Τα προβλήματα στο λιανεμπόριο που άφησε η πανδημία του κορωνοϊού ακόμα δεν έχουν μετρηθεί.

Με μία αιχμηρή δήλωση προς πολλές κατευθύνσεις ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης τονίζει την ανάγκη που έχει ο κλάδος του λιανεμπορίου να παραμείνει ανοιχτός. «Προσπαθούμε να επουλώσουμε τις πληγές των δύο lockdown.Παρακολουθούμε την ανεξέλεγκτη ή άσκοπη κυκλοφορία στους δρόμους, όπως επίσης βλέπουμε να συνεχίζεται η ανεξέλεγκτη λειτουργία των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων», τονίζει. 

 

Την ικανοποίησή του για το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου χωρίς ραντεβού και χωρίς click away και click In shop εκφράζει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

Με κλειστά τα εμπορικά καταστήματα άρχισαν σήμερα Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις. Οι αγορές μπορούν να γίνουν μόνο μέσω των e – shopκαθώς το lockdown λόγω κορωνοϊού έχει πάρει παράταση τουλάχιστον έως τις 18 Ιανουαρίου.

Στον «πυρετό» του click away μπήκαν από την Κυριακή (13/12) έμποροι και καταναλωτές. Στην Καβάλα, κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής η αγοραστική δύναμη κινήθηκε σε χαμηλά επίπεδα. 

 

«Το λιανεμπόριο βρίσκεται στην εντατική» επισημαίνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης στην προσπάθειά του να εξηγήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κλάδος της λιανικής πώλησης με το συνεχόμενο lockdown.

Οι "μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων", εξυπηρετούν πλέον… κανονικά τους πελάτες τους, λειτουργούν νόμιμα, διαθέτουν κι άλλα προϊόντα, κι όχι μόνο χριστουγεννιάτικα είδη, φέρνοντας όμως μεγάλες αντιδρά

Ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα της αγοράς, ενόψει των Χριστουγέννων. Οι κανόνες της επιστροφής στην κανονικότητα θα είναι αυστηροί και θα προβλέπουν συγκεκριμένο αριθμό ατόμων σε κάθε κατάστημα. Την ίδια στιγμή, στο λιανικό εμπόριο θα εφαρμοστεί το click away.

 

Ξεκίνησε η γιορτή των εκπτώσεων, η οποία φέτος αναμένεται να κρατήσει μία ολόκληρη εβδομάδα με την Black Friday να μετατρέπεται τελικά σε... Black Week, καθώς θα διαρκέσει συνολικά μια εβδομάδα. Ωστόσο ένα από τα αιτήματα των λιανεμπόρων είναι η γιορτή της αγοράς να μεταφερθεί και να γίνει όταν ανοίξουν τα καταστήματα. 

 

Ξεκινούν την 1η Νοεμβρίου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις με την αγορά να τις περιμένει με ανυπομονησία ώστε να πάρει… ανάσα, καθώς η πανδημία έχει «χτυπήσει» τον εμπορικό κόσμο.

 

Το θέμα της Μη Επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων που αναμένεται να καταβάλλει η Περιφέρεια ΑΜΘ στις επιχειρήσεις και κυρίως τα

Μόνο εφησυχασμός δεν υπάρχει, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης που ανακοίνωσε η ΑΜΘ, κυρίως στις εποχιακές επιχειρήσεις. Τις επόμενες ώρες τα έξι επιμελητήρια της περιφέρειας αναμένεται στείλουν υπόμνημα στον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, όπου θα ζητούν τροποποιήσεις.

 

Εξανεμίζονται τα χρονικά περιθώρια για δια ζώσης μαθήματα στα τμήματα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Καβάλας τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο. Οι προτάσεις για παραχώρηση αιθουσών έπεσε στο τραπέζι, ωστόσο υπάρχουν προβληματισμοί.  

 

Την Τρίτη 29/9 στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθεί η εκδίκαση της προσφυγής του Δήμου Καβάλας στην επιτροπή του άρθρου 152, μετά την απόρριψη της απόφασης για απαλλαγή των τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων μέχρι το τέλος του 2020 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας–Θράκης. Μάρτυρες στην υπόθεση θα είναι ο πρόεδρος καφεζυθοπώλων Καβάλας Γιώργος Βαφείδης και ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

 

Αγωνία για το μέλλον, βοήθεια που δεν έφτασε, πτώση τζίρου και φόβος για λουκέτα συνθέτουν το σκηνικό που επικρατεί στον κλάδο του λιανεμπορίου, όπως περιγράφει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καβάλας, Βασίλης Λεμονίδης.

Τη διαφωνία του με την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών εξέφρασε στο kavalanews.gr ερωτηθείς σχετικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Βασίλης Λεμονίδης.

Σελίδες