βιβλίο

Το Σάββατο 30 Μαρτίου, στις 19:00 το απόγευμα, στο Καλογερικό του Λιμένα Θάσου, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ “Η πέτρα και το αυγό”.

Η συγγραφέας και ιστορικός, Ρίκα Μπενβενίστε, παρουσίασε το απόγευμα του Σαββάτου 2 Μαρτίου, στη Μεγάλη Λέσχη της Καβάλας, το τελευταίο της συγγραφικό πόνημα "Οι Ναυαγοί - Ιστορίες οικογενειακές και άλλες μέσα στην Ιστορία του μεταπολεμικού κόσμου". 

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας διοργανώνουν  την  παρουσίαση του νέου βιβλίου του Κων/νου Θεοφανέλη «ΤΟ ΤΑΜΑ».

Το νέο βιβλίο της Μανίνας Ζουμπουλάκη «Κακή νοικοκυρά, μέτρια μαγείρισσα, τουρίστρια μάνα», παρουσιάζει την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου στις 19:00 το απόγευμα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Σήμερα Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 7:00 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης η Θασιακή Ένωση Καβάλας παρουσιάζει το νέο βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Η πέτρα και το αυγό».  

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 19:00 το απόγευμα, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη “Βασίλης Βασιλικός”, στην Καβάλα, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Χατζηεμμανουήλ “Η πέτρα και το αυγό”.

Την Πέμπτη (22/06) παρουσιάστηκε στο υπόγειο της Δημοτικής Αγοράς της Καβάλας, το βιβλίο της Δρ. Χειροπρακτικής, Κατερίνας Μουστάκα με τίτλο "Οι Μικρές μου Αλήθειες - Τάδε έφη Κατερίνα", με αρκετό κόσμο να δίνει το παρών.

Στη συγγραφή βιβλίου για τη δημιουργία βιβλίου αποφάσισε να προβεί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κοκκινοχώματος

Η ζωή μιας μικρής επαρχιακής πόλης την εποχή  του ’60 όταν αρχίζει σιγά σιγά να αναπτύσσεται και να ξεφεύγει απ’ τις δυσκολίες και την ανέχεια σκιαγραφείται μέσα από τα ήθη και τα έθιμα της.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» διοργανώνει την παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Τζίνα «Πριν σβήσουν οι αναλαμπές» τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου στις 7:00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης (4ος όροφος).

Μια νέα προσέγγιση της Καβάλας της πόλης δίπλα από το νερό, δίνει η ζωγράφος Κωνσταντίνα Σιδηροπούλου στην πρώτη της δουλειά ως συγγραφέας και εικονογράφος με τίτλο «ο αρκουδ’Ακης».

Με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Άγρια ιστορία για μεγάλα παιδιά» ο συγγραφέας Κωστής Παπαϊωάννου μιλά στον KavalaNews 

Η ποιητική συλλογή «Το φως που εξαπλώνεται» αποσκοπεί στο να μεταφέρει τον αναγνώστη από τη δίνη του μυαλού και τα δάκρυα της ψυχής στο φως. Ποιό είναι αυτό το φως;

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας σας ενημερώνει ότι ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για την 3η Πρόσκληση του προγράμματος κατάρτισης και πιστοποίησης γνώσεων εργαζομένων στον κλάδο του βιβλίου, με ημερομηνία λήξης κατάθεσης αιτήσεων την 15η Νοεμβρίου 2020.

«Σκόρσο» σημαίνει τράνταγμα, ταρακούνημα. Κι αυτό ακριβώς προκαλεί το βιβλίο που διατίθεται από τον περασμένο μήνα στα βιβλιοπωλεία και ήδη έχει αποσπάσει θετικές κριτικές.

Σταδιακή επαναλειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και επιστροφή στο δανεισμό βιβλίων από την Τρίτη 9 Ιουνίου 2020.

 

Από την Παρασκευή, 5 Ιουνίου και ώρα 12:00 και μέχρι την Τρίτη 23 Ιουνίου και ώρα 23:59, θα μπορούν οι δικαιούχοι του Προγράμματος Χορήγησης Επιταγών Αγοράς Βιβλίων να υποβάλουν τη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός» και οι Εκδόσεις Πατάκη διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020 εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου

Στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» της Αθήνας παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Πέρσες του Αισχύλου» για παιδιά,

Ο IANOS και η Ελληνοεκδοτική παρουσιάζουν το βιβλίο του Κώστα Χατζηεμμανουήλ «Πέρσες του Αισχύλου» για παιδιά.

Το βιβλίο του Χάρη Τσιρκινίδη «Κόκκινο Ποτάμι» στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του Open, παρουσιάζεται τ

Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της Μαρίας Νέτσικα για τα ελληνικά κρασιά κατέχουν τα κρασιά του νομού Καβάλας, δηλαδή τα κρασιά με Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) «Καβάλ

Η μυθιστορηματική βιογραφία του δημοσιογράφου Γιάννη Βίτσα βασισμένη στη ζωή της ηθοποιού Κάκιας Κοντοπούλου θα παρουσιαστεί στην Ορεστιάδα, τη Ξάνθη και τη Δράμα στις 17, 18 και 19 Αυγούστου.

Κλείστρο φωτογραφικής μηχανής που έχει καταγράψει τα πιο γαργαλιστικά στιγμιότυπα των εφηβικών του σκιρτημάτων. Κι αυτό το αινιγματικό του μειδίαμα! Πόσα ξέρει και πόσα τεχνηέντως κρύβει…..

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» το καινούριο βιβλίο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Υπεύθυνος υποκλυσμών».

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Μετρονόμος» το καινούριο βιβλίο του Θόδωρου Θεοδωρίδη «Υπεύθυνος υποκλυσμών». Πρόκειται για μια νουβέλα όπου η φαινομενικά κοινότοπη ιστορία ενός καθημερινού ανθρώπου με ασήμαντα προσόντα απογειώνεται με τα φτερά...

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός»,το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνώνκαι το Σουηδικό Σπίτι Καβάλας,σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο:«Δέρμα από πεταλούδες»
 

Πρόκειται για ιστορικό μυθιστόρημα που συνδυάζει και περιπέτεια μυστηρίου, το οποίο μέσα από ενδελεχή έρευνα αναδεικνύει μερικές από τις παραδόσεις του νησιού, τα ήθη και έθιμα, την ζεστή φιλοξενία των Λημνιών, το φυσικό κάλλος και τα τοπία, την γαστρονομική κουλτούρα του Βορείου Αιγαίου κ.ά.

Ο «Τρελός», των εκδόσεων «Πατάκη», το βιβλίο του Κωνσταντίνου Βλαστάρη, με εικονογράφηση του Χρήστου Γουσίδη, ταξιδεύει την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019 και ώρα 10.00: στον Βόλο στο πλαίσιο του «4ου Φεστιβάλ παιδικού και εφηβικού βιβλίου» που διεξάγεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλο

Σελίδες