Συμπαράταξη Πολιτών

“Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ετοιμάζει το τελειωτικό της χτύπημα για να ολοκληρώσει αυτό που είχε ξεκινήσει στην πρώτη της κυβερνητική θητεία, την οριστική διάλυση του ΚΕΘΕΑ”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της, η δημοτική παράταξη της Καβάλας, “Συμπαράταξη Πολιτών”. 

Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμπαράταξη Πολιτών, ζητώντας από τον Δήμαρχο Καβάλας να εναρμονιστεί με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών στους Δήμους.

Ανακοίνωση εξέδωσε η δημοτική παράταξη “Συμπαράταξη Πολιτών”, τονίζοντας πως δεν πρέπει πλέον να εκδίδονται αποφάσεις από την οικονομική επιτροπή και την επιτροπή ποιότητας ζωής.

Ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι ο νόμος Θεοδωρικάκου για την αρμοδιότητα των οικονομικών επιτροπών των Δήμων είναι τελεσίδικα αντισυνταγματικός η δημοτική παράταξη Συμπαράταξη Πολιτών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Συντονιστής της δημοτικής παράταξης συμπαράταξη πολιτών αναλαμβάνει συντονιστής ο πρώην βουλευτής και γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας με τη "Συμπαράταξη Πολιτών" Σωτήρης Σωτηριάδης, στέλνει το δικό του μήνυμα.

Την Κυριακή 4/12 το απόγευμα στις 6:30 η δημοτική παράταξη Συμπαράσταση Πολιτών πραγματοποιεί γενική συνέλευση.

Η δημοτική παράταξη “Συμπαράταξη Πολιτών” εξέδωσε ανακοίνωση που εκφράζει τα συλλυπητήρια της για το θάνατο του Παναγιώτη Βελισσάρη.

"49 χρόνια μετά, το ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ εξακολουθεί να αποτελεί

Κατά τη διάρκεια της συνέλευσης παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο κ. Κοτσακίδη οι παρεμβάσεις που έγιναν στην κοινότητα Ζυγού καθώς και οι μελλοντικοί στόχοι του τοπικού συμβουλίου.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέστειλε η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με αφορμή τη συνεδρίαση του Σώματος δια περιφοράς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

«Να αποσυρθεί η αναχρονιστικ

Συμπυκνώνοντας σε μία φράση το νόημα της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, θα λέγαμε το εξής: Μην σωπαίνετε, ΜΙΛΗΣΤΕ!

Σε μια εποχή που η ακροδεξιά κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπουλάει τα «ασημικά» της χώρας, καταστρέφει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, υποβαθμίζει τη δημόσια Παιδεία, ξηλώνει κεκτημένα, με αγώνες και αίμα, εργατικά δικαιώματα, στέλνει στην εξαθλίωση χιλιάδες οικογένειες, το Πολυτεχνείο είναι το ορόσημο, είναι ο δρόμος του αγώνα, γι΄ αυτό και το Πολυτεχνείο τους ενοχλεί.

Αύριο Δευτέρα οι μαθήτριες και οι μαθητές των ΓΕΛ και την Τρίτη των ΕΠΑΛ ξεκινάτε μία από τις μάχες που θα κληθείτε να δώσετε στη ζωή σας. Είναι η μάχη των Πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή σας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και είναι μόνο η αρχή. Τίποτα δεν τελειώνει με τις εξετάσεις, η ΖΩΗ είναι μπροστά σας και σας γνέφει.

Την αντίδρασή τους στην διεξαγωγή του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας εκφράζουν οι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, για την Πέμπτη 10/6, ημέρα που έχει ανακοινωθεί πανελλαδική απεργ

"Η σταδιακή κατάργηση του Κλεισθένη(νόμος 4555/2018) και της απλής αναλογικής στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από την κυβέρνηση Μητσοτάκ

Για "ολιγωρία και αδιαφορία" τόσο από την κεντρική διοίκηση όσο από την διοίκηση του Δήμου Καβάλας, σχετικά με την αξιοποίηση του παλιού

Πρωτομαγιά, ημέρα μνήμης και απότισης φόρου τιμής στους αγώνες του παγκόσμιου εργατικού κινήματος αρχής γενομένης από τους αγώνες και το αίμα των εργατών του Σικάγο.

Από την πρώτη στιγμή ως Συμπαράταξη Πολιτών ήμασταν υπέρ της δημιουργίας μιας ανοιχτής δομής φιλοξενίας με προσωρινό χαρακτήρα ώστε να μην οδηγηθούμε στη δημιουργία ενός γκέτο το οποίο θα είχε αρνητικές συνέπειες και στους πρόσφυγες αλλά και στην τοπική κοινωνία.

"Περιμένουμε έστω και στο παρά πέντε ο δήμαρχος Καβάλας να υλοποιήσει την ομόφωνη απόφαση τού δημοτικού συμβουλίου και να ανακαλέσει την έφεση κατά των εργαζομένων

«Η κυβέρνηση επιχειρεί να διαλύσει το ΚΕΘΕΑ», τονίζουν οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών, Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης, λέγοντας ότι «καταργεί με υπογραφή του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια τον πλέον επιτυχημένο φορέα απεξάρτησης με 38 χρόνια ιστορίας

Η δημοτική παράταξη επισημαίνει πως πρέπει να κληθούν να καταθέσουν ενώπιον του προέδρου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΔΗΠΕΘΕ οι καλλιτέχνες που προέβησαν στις καταγγελίες κατά του καλλιτεχνικού διευθυντή. 

"Ακόμα και σήμερα το αίτημα για ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη παραμένει επίκαιρο", αναφέρει στ

Την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους δημοτικούς συμβούλους που έχουν απουσίες από τις συνεδριάσεις του Σώματος έχει ενεργοποιήσει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας, Κώστας Πεφάν

"Μετά το αντισυνταγματικό «ξήλωμα» της απλής αναλογικής που δεν εφαρμόστηκε επί της ουσίας και το «δωράκι» Θεοδωρικάκου που ενίσχυσε τη συμμετοχή της πρώτης παράταξης στην Οικονομική Επιτροπή δίνον

Τη διαφωνία τους με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας για καταδίκη των δηλώσεων Βασιλικού εκφράζουν με ανακοίνωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της Συμπαράταξης Πολιτών. 

 

«Oύτε εκβιαζόμαστε, ούτε σας φοβόμαστε», δήλωσε ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας της Συμπαράταξης Πολιτών, Σωτήρης Σωτηριάδης με αφορμή την επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου (δες ΕΔΩ) που κάλεσε τους τρεις δημοτικούς συμβούλους της παράταξης να «απολογηθούν» για την αποχή τους από τις συνεδριάσεις. 

 

Απάντηση στις επιστολές του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (δες ΕΔΩ) δίνει η «Συμπαράταξη Πολιτών» εξηγώντας ότι οι λόγοι της αποχής από τις συνεδριάσεις αφορά πολιτικούς λόγους. 

 

Σελίδες