Ανακοίνωση εξέδωσε η Συμπαράταξη Πολιτών, ζητώντας από τον Δήμαρχο Καβάλας να εναρμονιστεί με την απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε αντισυνταγματικές τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας των επιτροπών στους Δήμους.

 

Η ανακοίνωση:

 

Από τις 9 Δεκεμβρίου 2022 η δημοτική μας παράταξη και οι τρεις δημοτικοί σύμβουλοι Άρης Βέρρος, Νίκος Μουρτασάγας και Σωτήρης Σωτηριάδης κάλεσαν μέσω γραπτής επιστολής τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Μουριάδη να σεβαστεί την απόφαση 2377/2022 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και να εναρμονιστεί με αυτή. 

 

Μάταια όμως αφού δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του εφόσον συνεχίζει να διοικεί με τον αντισυνταγματικό νόμο Θεοδωρικάκου, προσβάλλοντας τη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών του 2019. 

 

Να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας ότι με την παραπάνω απόφαση του ΣτΕ κρίθηκαν ως αντισυνταγματικές, οριστικά και αμετάκλητα, οι διατάξεις των ν. 4623/2019 και 4625/2019 της σημερινής κυβέρνησης. Με τις διατάξεις αυτές θεσπίστηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων.

 

Για άλλη μια φορά η Συμπαράταξη Πολιτών, έχοντας πάντα ως γνώμονα την εύρυθμη λειτουργία του δήμου μας και την υπεράσπιση της δημοκρατίας, καλεί τον δήμαρχο Καβάλας και τη διοίκηση να μην πραγματοποιούν συνεδριάσεις της επιτροπής ποιότητας ζωής και της οικονομικής επιτροπής. 

 

Τα εν λόγω όργανα, με τη σημερινή τους σύσταση, πάσχουν νομιμότητας και υπάρχει κίνδυνος να ακυρωθούν οι αποφάσεις τους είτε κατόπιν προσφυγής, είτε κατόπιν άσκησης ελέγχου νομιμότητας.

 

Μέχρι να αποκατασταθεί η νόμιμη συγκρότηση και λειτουργία των ανωτέρω επιτροπών του δήμου Καβάλας, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία, όπως αυτή εκφράστηκε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές βάσει του νόμου ν. 4555/2018, καλούμε για ακόμη μία φορά τη διοίκηση Μουριάδη να παραπέμπει τα θέματα των επιτροπών αυτών στο δημοτικό συμβούλιο προς λήψη αποφάσεων.