Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέστειλε η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με αφορμή τη συνεδρίαση του Σώματος δια περιφοράς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

 

Η συνεδρίαση αφορούσε στην έγκριση ή μη της παραχώρησης των αθλητικών χώρων και σταδίων στις ομάδες και τους αθλητικούς συλλόγους.

 

Όπως αναφέρει η «Συμπαράταξη Πολιτών» τα μέλη της αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση κάνοντας λόγο για υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου.  

 

Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

 

Καλημέρα κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου , καλημέρα κ. Δήμαρχε, καλημέρα κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

 

Καλούμαστε να συμμετάσχουμε σε ένα Δ.Σ. διά περιφοράς και να απαντήσουμε με ένα "ΝΑΙ" ή ένα "ΟΧΙ", χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να ρωτήσουμε το οτιδήποτε και να μας εξηγήσει ο καθ' ύλην αρμόδιος αντιδήμαρχος.

 

Ως διοίκηση, κρυπτόμενοι πίσω από μία διάταξη που δεν αντέχει σε καμία κριτική (η βουλή συνεδριάζει σε ολομέλεια δια ζώσης, οι δικηγορικοί σύλλογοι συνεδριάζουν δια ζώσης στην Μεγάλη Λέσχη, το Περιφερειακό Συμβούλιο γίνεται δια ζώσης) έχετε υποβαθμίσει τη λειτουργία του κυττάρου της Δημοκρατίας που είναι το Δ.Σ., γι' αυτό το λόγο αρνούμαστε να πάρουμε μέρος.

 

Για την "Συμπαράταξη Πολιτών"

Βέρρος Άρης

Μουρτασάγας Νίκος

Σωτηριάδης Σωτήρης