δημοτικό συμβούλιο Καβάλας

Συνεδριάζει την Τετάρτη 8 Μαΐου το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις 18:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Τη Δευτέρα (01/04), τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ψήφισαν για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου (τέσσερις υποψήφιοι), όμως τα μέλη που συμμετείχαν δεν ήταν πολλά, οπότε δεν συγκέντρωσε και κάποιος υποψήφιος τις 23 απαραίτητες ψήφους που χρειάζονται για την εκλογή.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας που έγινε την Τετάρτη (20/03), συζητήθηκε και το θέμα της εκδήλωσης-συναυλίας του Δήμου Καβάλας, με τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ, που θα γίνει στις 25 Μαρτίου, στη Μεγάλη Λέσχη.

Η διοίκηση του Δήμου εισάγει στα θέματα για το δημοτικό συμβούλιο, ψήφισμα του ΕΥΚ, με το οποίο καλεί το συμβούλιο να υιοθετήσει τα αιτήματα του, τα οποία αφορούν το “κύμα” ακρίβειας. Η Λαϊκή Συσπείρωση σε ανακοίνωση της αναφέρει για αυτή την εξέλιξη πως “δεν μπορούμε όμως να μην εκφράσουμε την έκπληξή μας για την τακτική της διοίκησης, η οποία φέρνει για συζήτηση το ζήτημα της ακρίβειας, όταν πριν ένα μήνα, ψήφισε αυξήσεις φωτιά στα δημοτικά τέλη, ξαφρίζοντας την τσέπη των συνδημοτών μας.”

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ο Τόπος της Ζωής μας”, Mάκης Παπαδόπουλος, με επιστολή του προς το δημοτικό συμβούλιο, ενημέρωσε πως θα απέχει από τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του Δήμου Καβάλας για το 2024, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Υπάρχει δυσαρέσκεια στην παράταξη επειδή οι συνεδριάσεις του συμβουλίου δεν γίνονται Δευτέρα και Τετάρτη όπως αρχικά είχε αποφασιστεί.

Ο Σωτήρης Τσεκμέζογλου είναι οριστικά δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, καθώς την Πέμπτη (22/02), ανακοινώθηκε η απόφαση του εκλογοδικείου που απέρριψε την ένσταση που κατέθεσε ο Κωνσταντίνος Πεφάνης με τον οποίο ισοψήφισε στις δημοτικές εκλογές, στην τελευταία εκλόγιμη θέση του συνδυασμού “Σύγχρονος Δήμος” του Θόδωρου Μουριάδη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας ζητά να αλλάξει η μέρα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, που ορίστηκε στις 28 Φεβρουαρίου, καθώς εκείνη την ημέρα υπάρχει πανελλαδική απεργία και συμπληρώνεται ένας χρόνος από την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

«Στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ψήφισαν, τα “καλά παιδιά”, οι “γείτονες”, τα “ξαδέλφια” και τα “αδέλφια”, χωρίς να αρθρώσουν κουβέντα, σηκώνοντας μόνο το χέρι για να πουν ΝΑΙ σε αυξήσεις φωτιά, που θα βάλουν μπουρλότο στους λογαριασμούς του ρεύματος», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, για τα νέα δημοτικά τέλη που ψηφίστηκαν από τους δημοτικούς συμβούλους της Καβάλας.

Το απόγευμα της Τρίτης (02/01), εξελέγη το νέο προεδρείο του Δημοτικού συμβουλίου Καβάλας.

Το απόγευμα της Πέμπτης (14/12), έγινε η ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Καβάλας. 

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστά όλα τα ονόματα των δημοτικών συμβούλων Καβάλας, καθώς υπάρχουν ερωτηματικά για το ποιοι θα είναι δημοτικοί σύμβουλοι από τη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων και ποιοι από τη Δημοτική Ενότητα Καβάλας.

Σε ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Καβάλας, αναφέρει πως το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας τοποθετείται ενάντια στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Άγριος καυγάς μέσα στο δημοτικό συμβούλιο στην συνεδρίαση της Πέμπτης 9 Μαρτίου μεταξύ του δημάρχου Καβάλας Θόδωρου Μουριάδη και του δημοτικού συμβούλου της Συμπαράταξης Πολιτών Σωτήρη Σωτηριάδη.

Την παραίτηση του από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, υπέβαλε την Τρίτη (13/12) το μέλος της δημοτικής παράταξης "ο Τόπος της Ζωής μας" Γιάννης Μούτλιας.

Επανέρχεται μετά από 6 χρόνια το παγοδρόμιο στο κάτω μέρος της πλατείας στην Καβάλα για την εορταστική περίοδο.

Τις θέσεις για τα θέματα του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση, η οποία υπογραμμίζει ότι πρέπει να καταργηθούν τα ανταποδοτικά κάθε είδους.

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας απέστειλε η δημοτική παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με αφορμή τη συνεδρίαση του Σώματος δια περιφοράς την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου.

Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων για τη νέα σχολική χρονιά κατέθεσε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας.

Συνεδριάζει την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Η συνεδρίαση θα είναι μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με την Εγκύκλιο 643/24.09.2021, Α.Π. 69472/24.09.2021, Α.Δ.Α. ΨΕ3846ΜΤΛ6-0Ρ5, του ΥΠ.ΕΣ.] και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου.

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο απολογισμός του Δήμου Καβάλας για το οικονομικό έτος 2020 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Δευτέρας 4 Οκτωβρίου. 

Πρώτη σε σταυρούς προτίμησης στις δημοτικές εκλογές του 2019 με την παράταξη «Ανάσα για τον Δήμο» της Δήμητρας Τσανάκα και ταυτόχρονα η πρώτη μεταξύ όλων στο δημοτικό συμβούλιο ήταν η εκλιπούσα πλέον Μαρία Φραντζεσκάκη με 1.275 σταυρούς.  

Να συμμετέχουν στις δια ζώσης συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, τηρώντας τα μέτρα προστασίας από τον κορωνο

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης πρέπει να αποστείλουν στη γραμματεία του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι Καβάλας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μπορεί να επανέλθει η κανονική λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου στις δια ζώσης συνεδριάσεις. 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 30 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα με τηλεδιάσκεψη το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Τα θέματα που θα συζητηθούν σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη είναι τα εξής: 

Σε ηλικία 51 χρονών έχασε αιφνιδίως τη ζωή της η Λαμπρινή Θεοδωρίδου, μέλος του τοπικού συμβουλίου Κρηνίδων και υπάλληλος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» του δήμου Καβάλας.

Την παραχώρηση του 1ου ορόφου του κτιρίου της πρώην Lord για τη στέγαση του Κέντρου Αριστείας αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας στην συνεδρίαση της Δευτέρας 12 Ιουλίου. 

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουλίου από το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας η οικονομική πολιτική της διοίκησης Μουριάδη και οι αποφάσεις που λήφθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μεταδίδονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου στην διεύθυνση της ιστοσελίδας του Δήμου Καβάλας (www.kavala.gov.gr), και μέσω facebook.

Σελίδες