παγκόσμια ημέρα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού είναι η 25η Οκτωβρίου και μια ευκαιρία για ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση γύρω από την ασθένεια που προσβάλλει στη συντριπτική πλειοψηφία τις γυναίκες.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μετανάστη, το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα αγώνα και μάχης σε όλους τους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους

Μια διαφορετική δράση πραγματοποιήθηκε χθες, ενόψει της σημερινής (3/12) Παγκόσμιας ημέρας ατόμων με αναπηρία, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ελευθερούπολης Καβάλας.

 

Η Παγκόσμια και Εθνική Ημέρα Αναπηρίας ανακηρύχθηκε το 1992 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ως μία μέρα κινητοποίησης των αναπήρων, των φορέων τους και των κινημάτων όσο και ολόκληρης της κοινωνίας για ζητήματα αποκλεισμού και διακρίσεων.

"Η Ημέρα αυτή μάς δίνει την ευκαιρία να εστιάσουμε την προσοχή μας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

 

Η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου καθιερώθηκε πριν από 20 χρόνια με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 800 οργανώσεις σε 155 χώρες σε όλο τον κόσμο.

 

Από την ΠΑΜΘ/ΠΕ Καβάλας και ειδικότερα από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ανακοινώνεται ότι: Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του καπνίσματος την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, υπενθυμίζουμε στο κοινό τα κάτωθι:

Γιορτάζουμε στις 12 Μαΐου την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς και σε αυτούς που τους έχουν ανάγκη, χωρίς να λογαριάζουν οικογένεια, γιορτές και αργίες. Τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους που διαχειρίζονται ό, τι πολυτιμότερο έχουμε, την υγεία μας, και έχουν πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο.

Πρωτοβουλίες Energean σε Καβάλα, Ηλεία & Ισραήλ για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

 

Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων γιορτάστηκε για πρώτη φορά το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα.

Μήνυμα Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού:

 

Ένστολοι σμηνίτες και υπαξιωματικοί της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας και του Αεροπορικού Αποσπάσματος Χρυσούπολης σε συνεργασία με τον Δήμο Καβάλας προέβησαν στον καθαρισμό των ακτών Περιγιαλίου και Άσπρης Άμμου αντίστοιχα...