Περιοδεία σε φορείς και αυτοδιοικητικούς του Νομού Καβάλας πραγματοποιούν από το πρωί της Δευτέρας 9 Ιουλίου 2018 ο Τομεάρχης Άμυνας, πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Α’ Αθηνών, Βασίλης Κικίλιας και ο Τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β’ Αθηνών, Γιώργος Κουμουτσάκος.

 

Τον κ. Κικίλια και τον κ. Κουμουτσάκο συνόδευαν ο Τομεάρχης Δικαιοσύνης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καβάλας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Μακάριος Λαζαρίδης, Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

 

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε:

Η αφορμή που μας φέρνει εδώ είναι μια εκδήλωση με θέμα συζήτησης την πορεία των εθνικών θεμάτων. Και εμείς θα κερδίσουμε ακούγοντας τις ευαισθησίες, τα ερωτηματικά τις ελπίδες των κατοίκων του Νομού Καβάλας αλλά και να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις στα θέματα. Ο καθένας βλέπει αυτό που αφορά τον δικό του τόπο. Εμείς και ο πρόεδρος μας έχουμε κρίνει ότι αυτή η συμφωνία δεν προάγει τις δικές εθνικές ευαισθησίες και προτεραιότητες. Ο συνδυασμός του ονόματος "Βόρεια Μακεδονία" με την Μακεδονική γλώσσα και την Μακεδονική εθνότητα είναι ένα θερμοκήπιο αλυτρωτισμού.

 

Ο Βασίλης Κικίλιας είπε:

Είμαστε εδώ με καλούς φίλους και συναδέλφους για ένα θέμα που απασχολεί και καίει την Μακεδονία, την Βόρεια Ελλάδα και ολόκληρη την Ελλάδα. Είναι το θέμα το εθνικό το εθνικό και το θέμα της γειτονικής χώρας, τα θέματα ασφαλείας, τα θέματα άμυνας, τα θέματα του εσωτερικού αλλά και το προσφυγικό. Για την πλειοψηφία της κοινωνίας αλλά και για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα και είναι πάνω πάνω στην ατζέντα μας.