Με χειροπέδες κατέληξε ένας 39χρονος στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι της Καβάλας, όταν τα στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών αποφάσισαν να ελέγξουν τις αποσκευές του λίγο πριν επιβιβαστεί στο πλοίο.

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τον 39χρονο ξεκίνησε τις πρωινές ώρες τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2026, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας. Όπως ανακοίνωσαν οι λιμενικές αρχές, τα στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν τον άνδρα στο κεντρικό επιβατικό λιμάνι της πόλης, την ώρα που ετοιμαζόταν να αναχωρήσει με επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο με προορισμό τον Άγιο Ευστράτιο.

 

Ο έλεγχος που του έγινε πριν από τον απόπλου έφερε στο φως τα παράνομα ευρήματα, καθώς, όπως αναφέρεται από το Λιμενικό, στην κατοχή του βρέθηκε μια μεταλλική συσκευασία η οποία περιείχε τριάντα γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.

 

Η υπόθεση ωστόσο δεν έκλεισε στην Καβάλα. Όπως υπογραμμίζει η Λιμενική Αρχή, ακολούθησε κατ' οίκον έρευνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκαν επιπλέον μικροποσότητες της ίδιας ναρκωτικής ουσίας και ένας πλαστικός τρίφτης. Την προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, το οποίο και κατέσχεσε τις ουσίες προκειμένου να παραδοθούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών της πόλης.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Λιμενικό Σώμα αναφέρει τα εξής:

«Τις πρωινές ώρες την 17.08.26, συνελήφθη ένας 39χρονος ημεδαπός για παράβαση του Ν. 4139/2013 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών», από στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, στον κεντρικό επιβατικό λιμένα. Ειδικότερα, σε έλεγχο που του διενεργήθηκε πριν τον απόπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού (Ε/Γ-Ο/Γ) πλοίου με προορισμό το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου, εντοπίστηκε στην κατοχή του μία μεταλλική συσκευασία περιέχουσα ακατέργαστη κάνναβη, μικτού βάρους τριάντα (30) γραμμαρίων.

 

Ακολούθησε νόμιμη κατ’ οίκον έρευνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατά την οποία βρέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη συνολικού μεικτού βάρους 7,8 γραμμαρίων και ένας μαύρος πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα.

 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες πρόκειται να παραδοθούν στο Τμήμα Χημικών Υπηρεσιών Καβάλας.»