Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησαν τρία παιδιά το πρωί του Σαββάτου (1/8) στη Θάσο τα οποία κινδύνευσαν να πνιγούν από τα έντονα κύματα που επικρατούσαν στη θαλάσσια περιοχή του Παράδεισου.
Συγκεκριμένα, γύρω στις 11:00 το πρωί, τρία αδέλφια από τη Ρουμανία (ηλικίας 12, 14 και 16 ετών) βρέθηκαν σε άμεσο κίνδυνο ταυτόχρονα, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων και του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή.
Η ναυαγοσώστρια που βρισκόταν σε βάρδια, αντιλήφθηκε άμεσα το περιστατικό και, καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια, κατάφερε να προσεγγίσει και να ρυμουλκήσει με ασφάλεια και τα τρία παιδιά πίσω στην ακτή.
Απαγόρευση κολύμβησης και κόκκινη σημαία
Αμέσως μετά το συμβάν, σε συνεννόηση με το Λιμεναρχείο Θάσου και τον αρμόδιο επόπτη, αποφασίστηκε το προληπτικό κλείσιμο της παραλίας για τις επόμενες ώρες.
Στην ακτή υψώθηκε κόκκινη σημαία, με τη ναυαγοσώστρια να προχωρά σε ενημέρωση όλων των λουόμενων, ζητώντας τους να βγουν από το νερό για λόγους ασφαλείας, μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι και να μειωθεί το ύψος του κύματος.
Το περιστατικό αναδεικνύει για ακόμη μία φορά την κρισιμότητα της παρουσίας ναυαγοσωστών στις ακτές, αλλά και την ανάγκη να ακολουθούνται πιστά οι οδηγίες τους από το κοινό, ειδικά όταν επικρατούν ακραίες καιρικές συνθήκες.