ναυαγοσώστες

Ολοκληρώθηκε από τους εργαζόμενους του Τομέα Ποιότητας Ζωής η τοποθέτηση ναυαγοσωστικών πύργων σε επτά (7) συνολικά παράλιες του Δήμου Καβάλας

Χωρίς ναυαγοσώστη είναι η ακτή της Καλαμίτσας. Δύο βρίσκονται στις ακτές του Παληού, ένας στη Ραψάνη και ένας στο Περιγιάλι.

Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του Π.Δ. 71/2020 (ΦΕΚ 166 Α΄) παρατείνεται η ισχύς των αδειών ναυαγοσώστη με ημερομηνία λήξης από την 31-08-2020 και έπειτα, μέχρι και την 31-12-2020.

 

 

Διαμαρτύρονται οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου για την απόφαση του Δήμου του να τοποθετηθεί μόνο ένας ναυαγοσώστης στους Αμμολόφους, την  πιο πολυσύχναστη παραλία του νομού Καβάλας. 

Ενόψει της ανάγκης πρόσληψης 21 ναυαγοσωστών στον Δήμο Παγγαίου με τετράμηνη σύμβαση, για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των ακτών του Δήμου κατά τη θερινή περίοδο, παρακαλούνται όσοι διαθέτουν τα απαραίτητα προσόντα να καταθέσουν μέχρι τις 24.05.2019 σύντομο βιογραφικό σημείωμα, άδεια ναυαγοσώστη εν ισχύ και αίτηση στο τμήμα προσωπικού του Δήμου (Δημαρχείο Ελευθερούπολης).

Μεγαλύτερο αριθμό ναυαγοσωστών θα πρέπει να προσλάβει φέτος ο Δήμος Θάσου για τις παραλίες που έχει στην ευθύνη του ενώ θα πρέπει να εφοδιαστεί και με σκάφος περιπολίας συγκεκριμένων προδιαγραφών, σύμφωνα με το νέο Προεδρικό Διάταγμα 31/2018 για τον καθορισμό της υποχρεωτικής πρόσληψης ναυαγοσωστών σε οργανωμένες ή μη παραλίες. 

Ο δήμος Παγγαίου εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στον Θωμά Κρομμύδα – Ναυαγοσώστη, αναγνωρίζοντας, παράλληλα, την πολύτιμη προσφορά του στην πρόληψη και αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και επιβρ