Διαμαρτύρονται οι ναυαγοσώστες του Δήμου Παγγαίου για την απόφαση του Δήμου του να τοποθετηθεί μόνο ένας ναυαγοσώστης στους Αμμολόφους, την  πιο πολυσύχναστη παραλία του νομού Καβάλας.  

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν τα εξής: 

 

Έπειτα από την απόφαση του Δήμου Παγγαίου ,της Λιμενικής Αρχής Καβάλας και της Περιφέρειας Καβάλας να τοποθετηθεί 1 (ενας) ναυαγοσωστης στην πιο πολυσύχναστη παραλία του Νομου Καβάλας,γνωστή ως Αμμολοφοι . Εμείς, οι ναυαγοσωστες του Δήμου Παγγαίου, έχουμε υποχρέωση να γνωστοποιήσουμε προς κάθε ενδιαφερόμενο ότι είμαστε κάθετα αντίθετοι σε αυτή τους την απόφαση. Αυτή η απόφαση δεν έχει λογικα επιχειρήματα για να πραγματοποιηθεί. 
Είναι αδύνατον ενας και μόνο ναυαγοσωστης να καλύψει μια παραλία όπου έχει επί καθημερινής βάσης χιλιάδες λουόμενους (για τους 2 μήνες Ιουλίο-Αυγουστο). 
Σκεπτόμενοι την υγεία των λουόμενων αλλα και την προσωπική μας ακεραιότητα απαιτούμε από τον Δήμο Παγγαίου , την λιμενική αρχή και Περιφέρεια Καβάλας να ακυρώσουν την απόφαση τους. Έπειτα να επαναφέρουν το καθεστώς που υπήρχε τόσα χρόνια. 
Αν οι αρχές δεν κινηθούν κατάλληλα τις επόμενες μέρες, συμβουλεύουμε τους λουόμενους να αποφύγουν την συγκεκριμένη παραλία για λόγους προσωπικής ασφάλειας.

 

Υ.Γ.1. Είναι κρίμα να χαθούν ζωές απο πνιγμους απο την στιγμή που μπορούμε να εφαρμόσουμε πρόληψη. 
Υ.Γ.2. Ενδεικτικά απο τον κορονοιο εχουμε 191 απώλειες (έως 1/7/2020). Το καλοκαίρι του 2018 είχαμε 418 πνιγμους.