Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης κάνει γνωστό, πως, μετά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο που προορίζεται για να στεγάσει τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιμένος Καβάλας και κάποιες αισθητικές επεμβάσεις στο χώρο, την Παρασκευή (10/3) έχει προγραμματιστεί να τελεσθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του κτηρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας.

 

Όπως αναφέρει ο βουλευτής νιώθει δικαιωμένος, καθώς «με προσωπικό αγώνα και καίριες παρεμβάσεις κατά τη προηγούμενη θητεία του (τέλη του 2014) είχε καταφέρει τόσο να ευαισθητοποιήσει επιχειρηματίες της πόλης ώστε να συμβάλουν στην ανακαίνιση του κτηρίου, όσο και να γίνουν όλες οι διαδικασίες για να εκδοθούν οι σχετικές αποφάσεις και να παραδοθεί το κτήριο στην αρμόδια υπηρεσία». 

 

Ο κ. Πασχαλίδης είχε συναντήσει στις 15 Φεβρουαρίου 2022 τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντγο Αλέξιο Ράπανο για το ίδιο θέμα, αλλά και για την έλευση του Πυροσβεστικού Πλοίου «ΠΕΤΡΑΚΗΣ», λαμβάνοντας τη διαβεβαίωση ότι το πλοίο θα βρίσκεται στη Καβάλα εντός διμήνου.

 

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δηλώνει: «Αύριο θα επιβεβαιωθεί για άλλη μια φορά τι μπορεί να επιτευχθεί όταν πολίτες και Πολιτεία συνεργάζονται για ένα κοινό στόχο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ νέου τους επιχειρηματίες της πόλης που συνέβαλαν στην αποπεράτωση της ανακαίνισης του κτηρίου. 

 

Τόσο το έργο καθαυτό, όσο και η ενίσχυση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λιμένα Καβάλας αποτελούσαν και αποτελούν μία από τις προτεραιότητές μου για τη πόλη της Καβάλας. Δυστυχώς από το 2015 και για μια τετραετία, κάποια πράγματα μπήκαν στο συρτάρι. Καταφέραμε όμως ξαναθέσουμε τις προτεραιότητες σε σωστή βάση και η παράδοση του κτηρίου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καβάλας αποτελεί μια ακόμη απόδειξη». 

 

(δελτίο Τύπου Γ. Πασχαλίδη)