Mε επιστολή του, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας προς του δημάρχους του νομού ζητά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας και όπως αναφέρουν «να δοθεί τέλος στο απαράδεκτο και προβληματικό καθεστώς των συμβάσεων αορίστου χρόνου με χαμηλές αμοιβές». 

 

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών αναφέρει: «Με αφορμή τα σημαντικά προβλήματα καθαριότητας και υγιεινής των σχολικών μονάδων , το ΔΣ του ΣΕΠΕ Καβάλας επαναφέρει το πάγιο αίτημα για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας ώστε να δοθεί τέλος στο απαράδεκτο  και προβληματικό καθεστώς των συμβάσεων ορισμένου χρόνου με πολύ χαμηλές αμοιβές .

 

Καλούμε τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών να προχωρήσουν στη δημιουργία οργανικών  θέσεων προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες που θα καλυφθούν από μόνιμο προσωπικό πλήρους απασχόλησης και το οποίο  θα βρίσκεται στα σχολεία κατά την ώρα της λειτουργίας τους και μετά το τέλος της πανδημίας!

 

Καλούμε τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια να γίνουν αρωγοί και συμπαραστάτες  και να ενισχύσουν με τη δύναμή τους  το δίκαιο αυτό αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας