Νίκος Χρυσάφης

Για το ποσοστό που εξασφάλισε η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου (20,18%), μιλά ο επικεφαλής της παράταξης, Νίκος Χρυσαφής. 

Έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο της Θάσου δήλωσε σε συνέντευξή του στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ανακοίνωσε το πρόγραμμα με τις ομιλίες της και τις περιοδείες της.

Έτοιμος να διεκδικήσει τον Δήμο της Θάσου εμφανίστηκε μιλώντας στον KavalaNews 102,8 και στον Τάσο Αποστολίδη ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου στον Λιμένα της Θάσου από φορείς και εργατικά σωματεία του νησί  Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Αλέκο Λουβουλούδη πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ναυτικών Καβάλας - Θάσου

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, η οποία είχε προγραμματιστεί για το απόγευμα της Τρίτης 3 Μαρτίου, μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Ούτε που πάει ο νους των περισσότερων πως θα ήταν το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ και τα Δημοτικά Συμβούλια στους 4 Δήμους του νομού Καβάλας, αν το 2014 εφαρμοζόταν η απλή αναλογική. Δεν είναι μόνο τα ποσοστά των εδρών, αλλά τα πρόσωπα, οι συσχετισμοί και οι συνεργασίες που δημιουργούν μια εξίσωση την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν πως να λύσουν. Το νομοσχέδιο της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης (Κλεισθένης Ι) οδεύει προς ψήφιση από τη Βουλή μέσα στον τρέχοντα μήνα. Για να καταλάβουμε τι θα προκαλέσει στις επόμενες εκλογές, υπολογίζουμε τις έδρες που θα είχαν οι παρατάξεις στα συμβούλια Δήμων και Περιφέρειας αν ίσχυε και το 2014 ο τρόπος εκλογής που προβλέπει ο νέος νόμος με απλή αναλογική...