Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 11 Ιουνίου στον Λιμένα της Θάσου από φορείς και εργατικά σωματεία του νησί  Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλία από τον Αλέκο Λουβουλούδη πρόεδρο του σωματείου συνταξιούχων ναυτικών Καβάλας - Θάσου, στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε ο Νίκος Χρυσάφης εκ μέρους του αγροτοκτηνοτροφικού συλλόγου Θάσου και ο Στρατηγέντας Στέλιος εκπρόσωπος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Καβάλας - Θάσου. Ακολούθησε πορεία στους δρόμους του Λιμένα και έγινε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία των ναυτιλιακών εταιριών όπου και παραδόθηκε το ψήφισμα της συγκέντρωσης. 

 

Σύμφωνα με το ψήφισμα που εκδόθηκε τα Σωματεία διεκδικούν: 

 

Εμείς, οι παρευρισκόμενοι στη σημερινή συγκέντρωση στο νησί της Θάσου, 11/06/2020, Εργαζομένων-Ανέργων-Συνταξιούχων-Αυταπασχολούμενων-Νεολαίας-Γυναικών-Μέλη Εργατικών Σωματείων-Συνταξιούχων-Συλλόγων και Φορέων του νησιού της Θάσου

Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή όλων των λαϊκών στρωμάτων της χώρας που συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους για να ακουστεί η φωνή του Λαού απ’ άκρη σ’ άκρη της χώρας!

Φωνάζουμε δυνατά για να ακούσει η κεντρική εξουσία αλλά και η Τοπική Διοίκηση Δήμος-Περιφέρεια ότι ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ!

Απαιτούμε:

Επαναλειτουργία της γραμμής Πρίνου-Καβάλας με επαρκή δρομολόγια
Αύξηση των δρομολογίων της γραμμής Κεραμωτής-Λιμένα με μείωση στο 50% της πληρότητας και αύξηση των οργανικών συνθέσεων των πλοίων
Προσλήψεις σε γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό
Στήριξη του Κέντρου Υγείας Πρίνου σε υλικοτεχνική υποδομή και υγειονομικό υλικό
Οργάνωση μαζικών τεστ σε κατοίκους του νησιού και των επισκεπτών με ευθύνη του ΕΟΔΥ
Λειτουργία μονάδας αιμοκάθαρσης και φαρμακείου Ε.Ο.Π.Υ. στο Κέντρο Υγείας Πρίνου
Άμεση ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών-αντιπυρικών έργων
Κατάργηση των αντεργατικών διατάξεων των Π.Ν.Π. και όλων των αντεργατικών νόμων
Κανένας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα
Κατάργηση πλειστηριασμών και κατασχέσεων για την εργατική-λαϊκή οικογένεια
Μέτρα προστασίας των αυταπασχολούμενων
Ουσιαστική προστασία των ανέργων. Επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις