μνημεία

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, διοργάνωσε την εκδήλωση-εικαστικό δρώμενο με τίτλο: «τα Μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα», στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο (18/05).

Tο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ) Φιλίππων, διοργανώνει την εκδήλωση-εικαστικό δρώμενο με τίτλο: «τα Μνημεία μου… σε ένα αυτοσχέδιο Ένδυμα», στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων, το Σάββατο (18/05).

Έναν διαδικτυακό χάρτη - οδηγό για τα χριστιανικά, μουσουλμανικά και εβραϊκά μνημεία, σε Δράμα, Καβάλα και Θράκη, ανέπτυξαν επιστήμονες στο πλαίσιο του προγράμματος Innovative Cultural Experience (ICE).

Την κυκλοφορία ενός καινοτόμου παιχνιδιού παζλ, το “Puzzling Places”, από την εταιρία «Realities.io» ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας. Το παζλ κυκλοφορεί στο Meta Quest (Facebook) και στο Playstation Store με μνημεία και τοπόσημα της Καβάλας όπως το Παλιό Υδραγωγείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τη Χερσόνησο της Παναγίας, καθώς και την Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη).

Βόλτες στα οθωμανικά μνημεία, ιστορίες από την εποχή του καπνού, μαντίλια από μετάξι και έργα τέχνης από πηλό συνθέτουν ένα ιδιαίτερο μωσαϊκό εμπειριών στην πόλη της Καβάλας 

Ένα σπουδαίο τεχνικό έργο, ηλικίας 2.500 ετών, που μνημονεύεται στον Θουκυδίδη, εκσυγχρονίζεται και βγαίνει από τη λήθη και τη φθορά του χρόνου.

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ με ημερομηνία 21/1/2019 η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για τα 2.330 ακίνητα αρμοδιότητας υπουργείου Πολιτισμού σε όλη την