Την κυκλοφορία ενός καινοτόμου παιχνιδιού παζλ, το “Puzzling Places”, από την εταιρία «Realities.io» ανακοίνωσε ο Δήμος Καβάλας. Το παζλ κυκλοφορεί στο Meta Quest (Facebook) και στο Playstation Store με μνημεία και τοπόσημα της Καβάλας όπως το Παλιό Υδραγωγείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τη Χερσόνησο της Παναγίας, καθώς και την Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη).

 

Ανακοίνωση Δήμου Καβάλας:

 

“Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Καβάλας «ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ» και ο Δήμος Καβάλας βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την κυκλοφορία ενός καινοτόμου παιχνιδιού παζλ, “Puzzling Places”, από την εταιρία «Realities.io» η οποία επέλεξε ως κεντρική θεματική, τον Ιανουάριο του 2023, διάφορα σημεία ενδιαφέροντος από την

ευρύτερη περιοχή του Δήμου Καβάλας.

 

Η εταιρία καινοτόμων τεχνολογιών εικονικής πραγματικότητας (VR),«Realities.io», ιδρύθηκε το 2016 στην Καλιφόρνια - έχοντας σήμερα ως έδρα το Βερολίνο- η οποία μέσα από τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών για τη σάρωση και ανακατασκευή περιβάλλοντος μεγάλης κλίμακας και υψηλής ποιότητας φέρνει τον πραγματικό κόσμο στην εικονική πραγματικότητα με εκπληκτικό φωτορεαλισμό. Συγκεκριμένα, η εν λόγω εταιρεία δημιουργεί τρισδιάστατα puzzles σε εικονικό περιβάλλον (VR) όπου οι παίκτες συνθέτουν υπερρεαλιστικές μινιατούρες όμορφων τοποθεσιών από όλο τον κόσμο.

 

Η σειρά puzzle «MonthlyPack #9: Greece is here!» κυκλοφορεί στο Meta Quest (Facebook) και στο Playstation Store με μνημεία και τοπόσημα του Δήμου Καβάλας όπως το Παλιό Υδραγωγείο της πόλης, το Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, τη Χερσόνησο της Παναγίας με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των οικημάτων της, καθώς και την Παλιά Μουσική (Τζαμί Χαλίλ Μπέη).

 

Τα μοναδικά αυτά μνημεία που αποτυπώνονται σε ψηφιακά τρισδιάστατα puzzles και προβάλλονται σε διαδικτυακά καταστήματα με εκατομμύρια χρήστες, μπορούν να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της εμπειρίας του δυνητικού επισκέπτη μέσα από το διαδίκτυο και άλλα μέσα. Ταυτόχρονα πραγματοποιείται η ανάδειξη της περιοχής του Δήμου Καβάλας μέσα από νέες τεχνολογίες, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και καθιέρωσης μιας συγκροτημένης ψηφιακής ταυτότητας της ευρύτερης περιοχής.

 

Περισσότερες φωτογραφίες στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

 

https://www.playstation.com/el-gr/games/puzzling-places/

https://www.oculus.com/experiences/quest/3931148300302917/