χρυσή αυγή

γράφει ο

Τάσος Αποστολίδης

 

Επιστολή προς τον πρόεδρο, τον δήμαρχο, τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας με θέμα «Νομικά επιχειρήματα και φασισμός – ναζισμός» απέστειλε ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ποτόλιας

"Ο Mr. Fake News ανέβασε μία ακόμα τηλεοπτική παράσταση, παπαγαλίζοντας την εσωτερική ενημέρωση της ΝΔ και κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή!" απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας"

 

«Τον τελευταίο ένα χρόνο παράλληλα με την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής παρατηρείται κινητικότητα στους ομόκεντρους κύκλους της Ακροδεξιάς. Οι υπάρχουσες οργανώσεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πτώση της επιρροής της Χρυσής Αυγής ώστε να προσελκύσουν άτομα στους κόλπους τους». Αυτό επισημαίνεται σε απόρρητη έκθεση της Αστυνομίας για τον ακροδεξιό εξτρεμισμό στη χώρα.

 

Η Δημοκρατία νίκησε τον φασισμό. Η ιστορική απόφαση της Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει ότι η Χρυσή Αυγή συστάθηκε, οργανώθηκε και δρούσε ως εγκληματική οργάνωση αποτελεί δικαίωση για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και στέλνει μήνυμα προς πάσα παρόμοια συμπεριφορά

H Prorata διεξήγαγε πανελλαδικής κάλυψης έρευνα, σε δείγμα 1270 ατόμων, τα αποτελέσματα της οποίας σταθμίστηκαν με βάση την κατανομή των συμμετεχόντων στον άξονα πολιτικής αυτοτοποθέτησης «Αριστερά

Την αποπομπή των περιφερειακών συμβούλων της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης που εκλέχθησαν με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής ζητά με επιστολής της η «Λαϊκή Συσπείρωση» μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι η Χ.Α. πρόκειται για εγκληματική οργάνωση.

 

Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά, ζητώντας να απορρριφθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

 

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι χιλιάδες κόσμου που ήταν συγκεντρωμένοι στην λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίνονται οι 7: Μιχαλολιάκος, Λαγός, Κασιδιάρης, Παππάς, Ματαθαιόπουλος, Παναγιώταρος, Μίχος. 

 

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποφάσεων του Δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή, σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας έχουν αναπτυχθεί προσδοκίες ως προς τις ποινές που θα ανακοινωθούν. 

"Επτά χρόνια μετά από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη νύχτα που το νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας λάμβανε μήνυμα να μεταβεί στο Κερατσίνι όπου βρισκόταν ο Παύλος μαζί με την παρέα του

Για «άθλιες τακτικές εκφοβισμού και τραμπουκισμού», κάνει λόγο το πρ. στέλεχος της Χρυσής Αυγής και νυν δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής, με αφορμή το τελευταίο περιστατικό που όπως περιγράφει, άτομο επιχείρησε να του προκαλέσει σωματικές βλάβες, ενώ εξύβρισε την οικογένειά του.

 

Στη διάρκεια της συνέντευξης επιτέθηκε στον Νίκο Μιχαλολιάκο λέγοντας πως η Χρυσή Αυγή είναι μια κλειστή οικογενειακή ομάδα την οποία χαρακτήρισε συμμορία και υποστήριξε πως ντρέπεται που στήριξε αυτό το μόρφωμα όπως το αποκάλεσε.

Η διαπαραταξιακή-διακομματική επιτροπή του Δήμου Καβάλας  αποφάσισε κατά πλειοψηφία (μειοψήφησαν τα αριστερά κόμματα και παρατάξεις) να παραχωρήσει χώρο στην πόλη στη δημοτική παράταξη που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή.

 

Εκδήλωση με θέμα "Η Χρυσή Αυγή κίνδυνος για την κοινωνία και τη Δημοκρατία" πραγματοποιείται στο πλαίσιο της δράσης "Μη μένεις στο σκοτάδι" την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου στο πρώην Στέκι Σπούτνικ Καβάλας (πρώην Στέκι της Νέας Πόλης) στις 18:30. 

 

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η Χρυσή Αυγή και η οργάνωση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης η οποία ασκεί κριτική στη λαϊκή ετυμηγορία των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη.

 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για δολοφονική επίθεση την οποία δέχθηκε ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Καβάλας, Δημήτρης Βογιατζής. Οι "υπηρέτες του μνημονίου" είναι αυτοί που "φωτογραφίζονται" ως αυτουργοί της επίθεσης...