Γεωργία

Την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

Ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης με ανακοίνωση του ενημερώνει πως δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ για de minimis στους αμπελοκαλλιεργητές και την επόμενη εβδομάδα θα γίνει η καταβολή του 20% στους δικαιούχους.

Την Παρασκευή (17/03) σε αγροτικές περιοχές της Καβάλας, άρχισαν εργασίες για την εύκολη και ασφαλή προσβασιμότητα στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις.

Με ανάρτηση του στα social media ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέφερε πως ανοίγει ο δρόμος για την άρση της παρακράτησης 20% στις αποζημιώσεις αγροτικών καλλιεργειών στην Π.Ε. Καβάλας από τον ΕΛΓΑ, λόγω της μεγάλης χαλαζόπτωσης του Ιουνίου 2022.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας κάνει μία αποτίμηση για τις δράσεις της στους τομείς της γεωργίας, της κτηνοτροφίας αλλά και της αλιείας το 2022.

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους κτηνοτρόφους ότι σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Ένα σημαντικό «εργαλείο» για την στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα είναι πλέον διαθέσιμο για τους ενδιαφερόμενους στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.