Την Παρασκευή (12/05) άρχισε η καταβολή του de minimis (ενισχύσεις ήσσονος σημασίας) έτους 2021 στα επιτραπέζια σταφύλια στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.

 

Η Καβάλα πήρε μόλις τα de minimis για το 2021, ενώ υπάρχουν άλλοι νομοί που ήδη έχουν πάρει για το 2022. Το ποσά πάντως αν και μικρά, σίγουρα είναι μία βοήθεια για τους αγρότες της Καβάλας που έχουν πληγεί πολύ.

 

 

Ο Στάθης Τσικρικώνης γράφει για την υπόθεση αυτή τα εξής:

 

“Μετά από πολύ προσπάθεια και μεγάλο αγώνα του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ και των μελών του και όχι μόνο, πιστώθηκαν σήμερα στους λογαριασμούς των αγροτών τα de minimis έτους 20-21 επιτέλους. 

 

Υπάρχουν κάποια λάθη-αδικίες σε αρκετούς παραγωγούς που δεν ξέρουμε για ποιο λόγο έχουν γίνει, αν είναι θέμα ΟΠΕΚΕΠΕ ή Υπουργείου θα το δούμε. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ θα συνεχίσει με τον ίδιο ζήλο να ασκεί πίεση σε οποιονδήποτε φορέα εμπλέκεται με θέματα που αφορούν τους αγρότες του Δήμου ΠΑΓΓΑΙΟΥ. 

 

Αν και τα ποσά που δόθηκαν ήταν ψίχουλα σε σχέση με άλλους νομούς, και αν και είμαστε πίσω δύο χρόνια σαν Καβάλα σε τέτοιου είδους ενισχύσεις (εμείς πήραμε σήμερα για το 20-21 και άλλη νομοί έχουν πάρει ήδη και το 22) παρόλα αυτά ευχαριστούμε όποιον προσπάθησε με τον τρόπο του για την επίτευξη αυτού του στόχου. Με δυνατό ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΙΣΩ.”