δημοτικό συμβούλιο Θάσου

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, μαζική ήταν η παρουσία των κατοίκων της Καλλιράχ

Ερωτήματα θέτει προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου για το λιμάνι της Ποταμιάς, η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας πως με το μπάζωμα του λιμανιού κλείνει η έξοδος των ψαράδων, και αυτοί αναγκάζονται να ψάχνουν άλλο λιμάνι, ενώ όταν με δικά τους έξοδα εκβαθύνουν την είσοδο του λιμανιού για να αποπλεύσουν, αυτό τους προκαλεί καταστροφή στην περιουσία τους (μηχανές, καρίνα σκάφους κλπ.). 

Τη Δευτέρα (12/02), στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θάσου, αποφασίστηκε ομόφωνα η έκδοση ψηφίσματος και η στήριξη προς τους αγρότες.

O δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, με ανακοίνωση του απάντησε στη Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου, που ανέφερε σε δική της ανακοίνωση πως ο κ. Κυριακίδης δεν επέτρεψε στο Λύκειο του Λιμένα να κάνει γυμναστική στο κλειστό γυμναστήριο του Λιμένα, που βρίσκεται μέσα στο σχολείο αλλά δεν ανήκει σε αυτό.

Στο δημοτικό συμβούλιο Θάσου έγινε γνωστό πως οι 5 πρώτοι μαθητές της Θάσου στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2024, θα βραβευθούν από τον Δήμο και θα ενισχυθούν με το ποσό των 1.000 ευρώ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου θέλει να σταματήσουν οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Θάσου να γίνονται με τηλεδιασκέψεις και ζητά να γίνονται διά ζώσης. Μάλιστα σε ανακοίνωση της αναφέρει πως για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχε στη συνεδρίαση της Τρίτης (05/12).

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου ενημερώνει για την πρόταση ψηφίσματος της στο Δημοτικό συμβούλιο Θάσου για την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Τους λόγους για τους οποίους σταμάτησε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η πλημμύρα τον Νοέμβριο του 2019 στο δημοτικό διαμέρισμα της Ποταμιάς ρωτά η Λαϊκή Συσπείρωση.

 

Δυναμικό παρών έδωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου οι κάτοικοι της Θάσου με εκπροσώπους από όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το ίδιο απόγευμα. 

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 16 Μαρτίου στη 1:00 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου το δημοτικό συμβούλιο Θάσου με 28 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι τα εξής: