Ερωτήματα θέτει προς το δημοτικό συμβούλιο Θάσου για το λιμάνι της Ποταμιάς, η Λαϊκή Συσπείρωση, αναφέροντας πως με το μπάζωμα του λιμανιού κλείνει η έξοδος των ψαράδων, και αυτοί αναγκάζονται να ψάχνουν άλλο λιμάνι, ενώ όταν με δικά τους έξοδα εκβαθύνουν την είσοδο του λιμανιού για να αποπλεύσουν, αυτό τους προκαλεί καταστροφή στην περιουσία τους (μηχανές, καρίνα σκάφους κλπ.). 

 

 

Σχετική ανακοίνωση της παράταξης αναφέρει τα εξής:

“Επανερχόμαστε με ένα ακόμη θέμα της Ποταμιάς που επικράτησε της Λαϊκής Συνέλευσης. 

 

Το Λιμανάκι της Σκάλας Ποταμιάς φιλοξενεί και ελλιμενίζει περί των 50 καϊκιών, βαρκών. Αναλυτικά σας αναφέρουμε ότι από τα 12 κάτοχοί τους είναι αλιείς και η αλιεία είναι το μόνο βιοποριστικό επάγγελμα τους.

 

Χρόνιο πρόβλημα είναι το μπάζωμα του Λιμανιού με αποτέλεσμα να κλείνει η έξοδο τους από το λιμάνι. Πολλοί εκ των αλιέων αναγκάζονται να ψάχνουν άλλο λιμάνι και να δένουν στο αλιευτικό καταφύγιο “Ψαροκαλύβες” της Σκάλας Παναγίας.

 

Σε τακτά χρονικά διαστήματα με δικά τους έξοδα εκβαθύνουν την είσοδο του λιμανιού για να αποπλεύσουν. Φυσικά όλο αυτό προκαλεί καταστροφή στην περιουσία τους (μηχανές, καρίνα σκάφους κλπ.). 

 

Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε:

  • Αν ξεκινήσατε την διαδικασία αδειοδότησης του λιμένα;
  • Αν στο τεχνικό πρόγραμμα/προϋπολογισμό του ΛΤ ή του Δήμου έχετε πρόβλεψη για το λιμάνι
  • Μέχρι να μπορέσουν να γίνουν όλα τα παραπάνω αν έχετε να δώσετε μια προσωρινή λύση ( αλλά όχι ημίμετρα)  και απάντηση στο πρόβλημα των ψαράδων;

 

Ζητάμε να ασχοληθείτε σοβαρά με το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Ποταμιάς για την παροχή ασφαλών συνθηκών ελλιμενισμού καθώς και την άρτια εξυπηρέτηση των αλιέων της περιοχής, αλλά και των διερχόμενων αλιευτικών σκαφών που προσεγγίζουν στην περιοχή και ίσως και σκάφη αναψυχής.”