Κλείνει από τις 10 απόψε το βράδυ η Εγνατία Οδός, και στα δύο ρεύματα, στο ύψος της πόλης της Καβάλας. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρίας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο και κατόπιν σχετικής ενημέρωσης της αστυνομίας, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει έως τις 6 τα ξημερώματα του Σαββάτου 21 Μαρτίου.

Στη διάρκεια των 8 αυτών ωρών το αρμόδιο συνεργείο σήμανσης της Εγνατία Οδού θα τοποθετήσει εργαλεία ανακατεύθυνσης, φωτεινούς σηματοδότες και πινακίδες, ώστε από αύριο το πρωί να ανοίξει κανονικά και να δοθεί στην κυκλοφορία όλη η παράκαμψη της Καβάλας, με την εξής διαφορά:

Αρκετά μέτρα πριν και αρκετά μέτρα μετά το σημείο της κατολίσθησης, θα χρησιμοποιείται μόνο το εξωτερικό (βόρειο) ρεύμα κυκλοφορίας του αυτοκινητόδρομου, το οποίο απόψε τη νύχτα θα αμφιδρομηθεί.

Είναι η λύση που εξ αρχής έπρεπε να είχε εφαρμόσει η Εγνατία Οδός για να αποφύγει όλες αυτές τις ημέρες την ταλαιπωρία το κέντρο της Καβάλας.

Η αστυνομία ενημερώθηκε από την Εγνατία Οδό ότι το αργότερο τα ξημερώματα θα έχει ολοκληρωθεί η αμφιδρόμηση του επίμαχου σημείου, η οποία αναμένεται να εκταθεί στα 300 περίπου μέτρα.

Εξάλλου, η Εγνατία Οδός δεσμεύτηκε προς την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας να έχει ολοκληρώσει το αργότερο μέσα σε δύο μήνες από σήμερα την αποκατάσταση του σημείου κατολίσθησης και τις εργασίες λήψης περαιτέρω μέτρων ώστε να μην σημειωθεί κατολίσθηση στο ίδιο σημείο.

 

Στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία Καβάλας αναφέρει τα εξής:

«Για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καθώς και την αποφυγή της ταλαιπωρίας του κοινού, κατά το χρονικό διάστημα 20-3-2015 και ώρα 22.00 έως 21-3-2015 και ώρα 06.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας  Οδού, από τον ανισόπεδο κόμβο Αγίου Σίλα μέχρι τον ανισόπεδο κόμβο Άσπρων Χωμάτων, προκειμένου να τοποθετηθεί η απαιτούμενη σήμανση για την  εκτροπή της κυκλοφορίας – αμφιδρόμηση της οδού, στο τμήμα Χ/Θ Η-469+200 έως Χ/Θ Η469+500.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω της πόλης της Καβάλας».