Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Συντηρήσεις-επισκευές στην πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας», υπέγραψε στο γραφείο της, η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, παρουσία της αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελίας Δρακονάκη, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, την Δευτέρα 14 Μαΐου 2019. 

 

 

Το έργο, που είναι αρχικού προϋπολογισμού 234.724 ευρώ, θα παραδοθεί, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπογράφηκε, σε έξη μήνες από την υπογραφή της. 

Με το έργο αυτό η διοίκηση του Δήμου επιδιώκει την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πλατείας Ελευθερίας, με την τροποποίηση επιμέρους στοιχείων, χωρίς να αλλοιώνεται η υπάρχουσα κατάσταση. Ωστόσο, συντηρούνται και επισκευάζονται τα υφιστάμενα κατασκευαστικά στοιχεία, ώστε ο χώρος να αναβαθμιστεί αισθητικά, και να δοθούν απλές λύσεις σε υφιστάμενα λειτουργικά προβλήματα. 

 

 

Επέμβαση μεγάλου μεγέθους στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, θα γίνει αργότερα, μετά από σχετική διαβούλευση και αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία. 

Με το έργο που θα γίνει μέσα στους έξη αυτούς μήνες, θα αλλάξει την εσωστρέφεια που δημιουργεί η σημερινή κατάσταση και υποχρεώνει τους κατοίκους να κινούνται περιμετρικά της πλατείας, και δεν ωθεί τον περαστικό να μπει στην πλατεία και να την περιηγηθεί. Η πλατεία πρέπει να έχει ρόλο στην λειτουργία της πόλης και της κοινωνίας και η παρουσία των ανθρώπων μέσα σ’ αυτήν πρέπει να είναι ο σκοπός της κι όχι μόνο για την διέλευση τους, αλλά και για την περιήγηση μέσα σ’ αυτήν. 

 

 

Στις πολλές παρεμβάσεις που θα γίνουν, ενδεικτικά αναφέρονται η συντήρηση και επαναλειτουργία του σιντριβανιού, με τις αναγκαίες τροποποιήσεις, η αλλαγή του φωτισμού, η διάνοιξη πολλών εισόδων προς την πλατεία, η λειτουργικότερη φύτευση και τέλος η εγκατάσταση σημείου αναφοράς δωρεάν ασύρματου δικτύου, με κάλυψη στο συνολικό εμβαδόν της πλατείας με κεραία, solartree,hotspotwi-fiκλπ.