Ο δήμος Παγγαίου σε συνεργασία με την Οργανωτική Ομάδα Εθελοντών της Πανελλήνιας Εκστρατείας «Let’s do it Greece» συμμετείχε για ακόμη μια χρονιά στην μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση στην Ελλάδα την Κυριακή 7 Απριλίου 2019, ενώ οι δράσεις που αναβλήθηκαν, λόγων καιρικών συνθηκών στην ευρύτερη περιοχή, ολοκληρώθηκαν  την Κυριακή 14 Απριλίου 2019.

 

Στόχος της δράσης ήταν τη διάδοση του μηνύματος του εθελοντισμού, μέσα από δράσεις καθαρισμού, εξωραϊσμού και αισθητικής αναβάθμισης σε όλη τη χώρα.

 

Μεταξύ αυτών που συμμετείχαν ήταν Δήμοι, Περιφέρειες, το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων, φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, μουσεία, καλλιτέχνες, αθλητές κλπ. Στόχος ήταν να ξεχωρίσει η Ελλάδα διεθνώς για το δυναμισμό, το πάθος, τη δημιουργικότητα αλλά και τον σεβασμό και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Ο Δήμος Παγγαίου για ακόμα μια χρονιά έστειλε δυναμικό μήνυμα μέσω της εν λόγω πρωτοβουλίας. Μεγάλος αριθμός εθελοντών, συμμετείχε ενεργά στον καθαρισμό 16 σημείων καθώς και στην αισθητική αναβάθμιση κοινόχρηστων χώρων στην ευρύτερη περιοχή.

 

Στα περισσότερα σημεία δράσεων υπήρχαν και υπάλληλοι του Δήμου Παγγαίου με δημοτικά οχήματα, διαθέτοντας εργαλεία, σακούλες και γάντια στους συμμετέχοντες, ενώ το «παρών» έδωσε και πλήθος αιρετών.

 

(δελτίο Τύπου)