Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι τα λόγια της εργοδοσίας περί «επιχείρησης – οικογένειας» είναι κούφια και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

 

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η εργοδοσία μπροστά στην κερδοφορία της, δε διστάζει για ακόμη μια φορά να πετάξει εργαζόμενους στο δρόμο.

 

Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκε ότι η εργοδοσία νοιάζεται μόνο για το πώς θα διατηρεί αλλά και θα αυξάνει τα κέρδη της.

 

Έτσι, μετά τις μαζικές απολύσεις του Δεκέμβρη, προχώρησε τις προηγούμενες μέρες σε 5 νέες απολύσεις, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τακτικές, χωρίς καν να προειδοποιήσει τους εργαζόμενους. Λίγο – πολύ το έγκλημα ήταν προδιαγεγραμμένο και τότε και τώρα. Η εταιρεία έφτασε να είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων και αυτό πέρασε μέσα από συνεχείς μειώσεις μισθών, τσάκισμα δικαιωμάτων, απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση και τελικά απολύσεις. Πέρασε όμως και μέσα από τη μεταφορά κομματιών παραγωγής στους «φορολογικούς παραδείσους» χωρών των Βαλκανίων.

 

Όλα αυτά, βέβαια η εργοδοσία τα έκανε έχοντας τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων και της ΕΕ, οι πολιτικές των οποίων πάντα εξυπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και στον αντίποδα τσακίζουν τις ζωές των εργαζομένων. Αυτή είναι ουσιαστικά και η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζονται όλοι αυτοί μαζί, η καθιέρωση όλου του αντεργατικού πλαισίου που θεσπίστηκε μέσα στην κρίση και η ακόμα μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων για να πλουτίζουν τελικά ακόμα περισσότερο μια χούφτα άνθρωποι.

 

Για μας πρέπει να είναι πλέον ξεκάθαρο, οι δικές μας ανάγκες είναι σε αντίθεση με τα κέρδη τους, η ανάπτυξη τους πατάει πάνω στους χαμηλούς μισθούς και την ανεργία μας.

 

Εμείς οφείλουμε να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες, τη δική μας ζωή.

 

Η οργάνωσή μας στο Σωματείο μας είναι μονόδρομος για να σταματήσουμε τη βάρβαρη επίθεση της εργοδοσίας, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Η εμπειρία μέχρι τώρα δείχνει ότι ο φόβος και η απογοήτευση δεν μπορεί να φέρει κανένα αποτέλεσμα, ίσα – ίσα μας φέρνουν σε ακόμα χειρότερη θέση απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

 

Κανένας εργαζόμενος και κανένας απολυμένος συνάδελφος δεν είναι μόνος του! Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Άλλωστε, η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές ότι τίποτα δεν μας έχει χαριστεί, όλα κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και μαζί με το Σωματείο να αποφασίσουμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμή μας. Οι μηχανές και τα εργοστάσιά τους δεν παράγουν τίποτα χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε που παράγουμε όλον τον πλούτο και τα κέρδη τους και δεν θα τους επιτρέψουμε να τσαλαπατάνε πάνω στις ζωές μας. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε το δίκιο, θα νικήσουμε!