Σκληρούς χαρακτηρισμούς σε βάρος του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου διατύπωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Κατσιμίγας, σχολιάζοντας τις τελευταίες ανακοινώσεις για έργα που είχε ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ). 

 

«Μετά από 3 χρόνια πραγματικής ανυπαρξίας, ξαφνικά βλέπουμε ότι ο νυν περιφερειάρχης εξαγγέλλει ό,τι υπάρχει, ό,τι χρήμα κινείται, ως δικό του έργο» είπε ο Κώστας Κατσιμίγας μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης. Κάλεσε δε τον συνυποψήφιό του να έχει «σοβαρότητα, αν θέλει να κάνει έναν σοβαρό προεκλογικό αγώνα». Ο κ. Κατσιμίγας είπε πως ο Χρήστος Μέτιος υπέπεσε στο ίδιο ολίσθημα, εξαγγέλλοντας κυβερνητικά ή δημοτικά έργα, ή έργα προηγούμενων περιφερειακών διοικήσεων, ως δικά του κι έδωσε πολλά πρόσφατα παραδείγματα όπως αυτά της προμήθειας μηχανημάτων για τα νοσοκομεία, η χρηματοδότηση των τουριστικών επιχειρήσεων ή η χρηματοδότηση των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ).  

 

"Επί σχεδόν 3 χρόνια δεν έκανε τίποτα δικό του"

«Το κόμμα του χαρακτήρισε τις ΤΟΜΥ ως δομή σοβιετικού Τύπου και τώρα επειδή έμαθε ότι κάποια λεφτά πάνε στις ΤΟΜΥ έρχεται να το καρπωθεί» είπε ο κ. Κατσιμίγας και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι τι απορροφητικότητα είχε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, τι έργα έκανε και ξεκίνησε ο ίδιος και όχι ποια έργα απορρόφησε από μελέτες των προηγούμενων διοικήσεων, που καλά καλά δεν μπόρεσε να τις περπατήσει, ακόμα και να τις ξεκινήσει, σχεδόν έτοιμες μελέτες που βρήκε στα χέρια του». 

 

Παρομοίασε δε τον Χρήστο Μέτιο με ένα παιδί που καυχιέται στη μητέρα του ότι έτρεξε και βγήκε τρίτος σε έναν αγώνα μεταξύ… τριών παιδιών. Σχολίασε δε δηκτικά τις χαμηλές επιδόσεις της Περιφέρειας πανελλαδικά, για τις οποίες όπως είπε, ο περιφερειάρχης καυχιέται. 

 

«Να μας πει επιτέλους εκείνα τα οποία διαχείριζεται ο ίδιος, τι απορροφητικότητα έχουν; Που ήταν τα τελευταία αυτά τρία χρόνια; Κι ό,τι δεν έκανε τα τελευταία τρία χρόνια θα τα κάνει τους τελευταίους τρεις μήνες, ενόψει των εκλογών» συνέχισε ο Κώστας Κατσιμίγας, σημειώνοντας: «Ας κρατήσουμε ένα επίπεδο στον προεκλογικό αγώνα, ας πει ο καθένας τι έκανε και τι σκοπεύει να κάνει και να μην καρπούται έργα άλλων φορέων, της κυβέρνησης ή των Δήμων. Σιγά-σιγά θα μάθει ότι γίνεται κανένα αρδευτικό στην Προσοτσάνη και θα πει ότι είναι δικό του». 

 

Για τη Γέφυρα: "Πρώτα δήλωσαν αναρμόδιοι, τώρα θυμήθηκαν ξαφνικά αρμοδιότητα" 

Μιλώντας για τη γέφυρα  που έπεσε στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας, προκαλώντας μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα στην πόλη, ο κ. Κατσιμίγας είπε: «Περιφέρεια και Δήμος έριξαν τις ευθύνες στους άλλους, ξαφνικά ξαναναλαμβάνει αρμοδιότητα και τα 5 εκατομμύρια που διέθεσε το Υπουρείο Ανάπτυξης προκειμένου να αρχίσει η άμεση αποκατάσταση, έρχεται και το καπηλεύεται η Περιφέρεια. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά…». 

 

Μίλησε επίσης για την Περιμετρική Οδό της Καβάλας, την οποία χαρακτήρισε ως έργο πνοής που οι Καβαλιώτες ζητούν εδώ και χρόνια, κατηγορώντας τον Χρήστο Μέτιο για παντελή αδράνεια.

 

"Από το 2014 μπορούσε να προχωρήσει την Περιμετρική αλλά την θυμήθηκε ξαφνικά τώρα"

Είπε συγκεκριμένα: «Το έργο αυτό έχει έγκριση περιβαλλοντικών όρων από το 2014, μόλις η διοίκηση Παυλίδη και μετέπειτα Μέτιου ανέλαβαν καθήκοντα. Αυτό σημαίνει ότι το έργο είχε ωριμότητα επιπέδου οριστικής μελέτης. Το αγνόησαν παντελώς οι διοικήσεις της Περιφέρειας και του Δήμου Καβάλας με αποτέλεσμα το έργο να πάει στις καλένδες και ξαφνικά τώρα που έπεσε η γέφυρα, θυμήθηκαν αυτό το έργο και προσπαθούν να το χρηματοδοτήσουν. Ένα έργο πάρα πολύ δύσκολο που δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) αλλά αναγκαστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Ο μόνος που μπορεί να το χρηματοδοτήσει είναι το Υπουργείο. Επειδή το Υπουργείο ευαισθητοποιήθηκε κι έδωσε κάποια λεφτά για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί η ώριμη μελέτη που όλοι αγνοούσαν, έρχεται τώρα ξαφνικά να καρπωθεί ένα έργο για το οποίο ελέγχεται γιατί δεν είχε ιδέα για την ύπαρξή του». 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ