Το μέγεθος της βροχής που πέφτει το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο νομό Καβάλας καταγράφεται σε γράφημα του μετεωρολογικού κόμβου meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το ύψος της βροχής είναι γενικά πολύ μεγάλο στο σύνολο των νομών Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Σερρών και Χαλκιδικής, όμως φαίνεται ότι τα φαινόμενα είναι εντονότερα κατά τόπους και επηρέασαν σχεδόν όλη τη Θάσο, μεγάλο μέρος του Παγγαίου κι ένα ακόμη μεγαλύτερο μέρος του Στρυμονικού Κόλπου και της ανατολικής Χαλκιδικής. 

 

Η δεύτερη φάση της κακοκαιρίας που ονομάστηκε «Φοίβος» άρχισε την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου και προκάλεσε βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Κατά τόπους σημειώθηκαν πλημμύρες και υπερχείλιση χειμάρρων, ακόμη και μέσα στην πόλη της Καβάλας αλλά και στην Ελευθερούπολη και τη Χρυσούπολη. 

 

Αποκλεισμένη η Θάσος

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Θάσο διακόπηκε λόγω των καιρικών φαινομένων την Παρασκευή και μόνο η γραμμή της Κεραμωτής άνοιξε για λίγη ώρα το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να κλείσει στη συνέχεια. Σφοδρότατα καιρικά φαινόμενα καταγράφονται από το πρωί του Σαββάτου σχεδόν σε όλη τη Θάσο με κύριο χαρακτηριστικό την βροχόπτωση. 

 

Οι μεγαλύτερες βροχές πανελλαδικά το πρωί του Σαββάτου 

Σύμφωνα με τις καταγραφές του δίκτυου μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr το μεγαλύτερο ύψος βροχόπτωσης καταγράφηκε το πρωί του Σαββάτου στο Φωτολίβος Δράμας (61mm), στην Ασπροβάλτα και το Νέο Μαρμαρά (40 και 32mm), στο Μαυρόβατο και το Καλαμπάκι Δράμας (32 & 27 mm) και στη Θάσο (26mm). 

 

Υποχωρεί ο "Φοίβος"

Το βαρομετρικό χαμηλό που επηρεάζει τη χώρα μας κινείται βορειοανατολικά και εξασθενεί. Έτσι, για το υπόλοιπο του Σαββάτου 26/01, βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Αιγαίο. 

 

Την Κυριακή 27/01 βροχές αναμένονται κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι στα πελάγη θα εξασθενήσουν.