Γράφει η 

Κάτια Γιαννουκάκου

 

Κανένα αίτημα του Δήμου Καβάλας για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για την πτώση της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο δεν έχει αποσταλεί μέχρι σήμερα προς το ΤΕΕ σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ευαγγελία Δρακονάκη. Η αντιδήμαρχος μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής ισχυρίστηκε πως το αίτημα δεν έχει αποσταλεί καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ποιος είναι ο αρμόδιος φορέας για τη συντήρηση της γέφυρας. Ποιος δηλαδή είναι ο ιδιοκτήτης της. Άλλωστε η διοίκηση του Δήμου έχει καταστήσει σαφές με κάθε τρόπο, πως το θέμα γέφυρα δεν την αφορά, δεν είναι ο ιδιοκτήτης της οπότε είναι σαν να μην υπάρχει. Γι’ αυτό και ο Δήμος Καβάλας αποφεύγει να κάνει αίτημα πραγματογνωμοσύνης καθώς σύμφωνα με την κ. Δρακονάκη θα είναι σα να παραδέχεται πως είναι ο ιδιοκτήτης της γέφυρας,, άρα από τα λεγόμενά της συμπεραίνουμε πως θα έχει και τις ευθύνες που θα προκύψουν από την έρευνα.

 

Από την άλλη το ΤΕΕ βρίσκεται σε αναζήτηση των κατάλληλων μηχανικών που θα κάνουν την πραγματογνωμοσύνη καθώς χρειάζεται εξειδικευμένη γνώση που δεν έχουν όλα τα μέλη του. Ταυτόχρονα πρέπει να βρεθούν τα χρήματα για τα παράβολα που απαιτούνται να καταβληθούν μαζί με το αίτημα που θα απευθυνθεί προς το ΤΕΕ. 

 

 

Κι επειδή από όλα τα παραπάνω όλοι καταλάβαμε ότι η γέφυρα θα μείνει ως ατραξιόν για τους τουρίστες που θα σταματούν για την απαθανατίσουν η διοίκηση του Δήμου εξετάζει το σενάριο το ρεύμα της γέφυρας που έχει απομείνει να μετατραπεί σε διπλής κυκλοφορίας για την έξοδο και την είσοδο στην πόλη.