Θέση για τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Καβάλα – Πρίνος παίρνει και ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας με επιστολή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας. Στην επιστολή τους οι έμποροι της Καβάλας μεταξύ άλλων επισημαίνουν πως η αγορά της πόλης χάνει ένα μεγάλο εμπορικό κομμάτι με την υποβάθμιση της συγκεκριμένης γραμμής τους χειμερινούς μήνες συγκεκριμένα στην επιστολή προς τον υπουργό αναφέρονται τα εξής: 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ, 

 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε απευθυνθεί πάρα πολλές φορές στο Υπουργείο σας και στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών κι έχουμε κάνει εκκλήσεις προς τις ναυτιλιακές εταιρείες να δείξουν κατανόηση και να βρεθεί μια ορθολογιστική λύση στο σοβαρό πρόβλημα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης του νησιού της Θάσου με το λιμάνι της Καβάλας. Και φέτος έφτασε πλέον η περίοδος, λόγω  χειμώνα, που τα δρομολόγια της εν λόγω σύνδεσης θα ελαχιστοποιηθούν στο 1 με 2 ημερησίως έως στο τίποτα όταν έχει πρόβλημα το πλοίο.

 

Τα επακόλουθα που δημιουργούνται  στους κατοίκους του νησιού έχουν επίπτωση στην κοινωνική και οικονομική τους ζωή και επίσης γίνονται αισθητά και στην αγορά της Καβάλας που χάνει ένα μεγάλο εμπορικό της κομμάτι. Εκφράζουμε λοιπόν την έντονη ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για την συνεχή υποβάθμιση και το μέλλον της πορθμειακής σύνδεσης του νησιού με την πρωτεύουσα του νομού. Οι πραγματικές ανάγκες και τα προβλήματα της περιοχής επιβάλλουν να εξεταστεί το θέμα και να προωθηθούν μακροπρόθεσμες λύσεις για ουσιαστική σύνδεση της πρωτεύουσας του νομού με το νησί της Θάσου. Μέσα στο γενικά βαρύ οικονομικό κλίμα θα ήταν άδικο να επιβαρύνονται οι κάτοικοι του νησιού με επιπρόσθετα μεταφορικά από την Κεραμωτή στην Καβάλα - την πρωτεύουσα του νομού -  για να έρθουν και να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους και τις εργασίες τους. Οι κάτοικοι της Θάσου υποχρεώνονται να διασχίσουν το μεγαλύτερο μέρος του νομού προκειμένου να έρθουν στην πρωτεύουσα Καβάλα, όπου βρίσκονται όλες οι διοικητικές υπηρεσίες, τα κέντρα εκπαίδευσης και το Γενικό Νοσοκομείο, επιβαρυνόμενοι ιδιαίτερα οικονομικά και συγχρόνως υποβάλλονται σε μια απίστευτη ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου. Προκαλείται έτσι μεγάλη αναστάτωση και έντονος κοινωνικός αντίκτυπος τόσο  για τους κατοίκους του νησιού όσο και στην οικονομική ζωή της πόλης της Καβάλας, η οποία στερείται από ένα σημαντικό και υπολογίσιμο αριθμό καταναλωτών.

 

Πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη όλες οι παράμετροι ώστε κατά την χειμερινή περίοδο να υπάρχουν τουλάχιστον 4 δρομολόγια ημερησίως κατανεμημένα σε όλο το εύρος της ημέρας για την όσο το δυνατόν πλέον λειτουργική εξυπηρέτηση των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας.  

 

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ