4 χρόνια, η διοίκηση του Δήμου απαξίωσε, ταλαιπώρησε και επιβάρυνε με άδικα τέλη και πρόστιμα τους επαγγελματίες του κέντρου της πόλης. 4 χρόνια, αδυνατεί να αφουγκρασθεί τη δύσκολη καθημερινότητα των δημοτών και των επαγγελματιών.

 

Οκτώ μήνες πριν τις δημοτικές εκλογές, η κ. Τσανάκα ανακοινώνει μειώσεις στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων και “παριστάνει την καλή” για λόγους καθαρά προεκλογικούς.

 

Το βλέπει δηλαδή σαν προεκλογικό ρουσφέτι της τελευταίας στιγμής και όχι ως υποχρέωση του Δήμου απέναντι σε ένα δίκαιο και πολλών ετών αίτημα των επαγγελματιών, που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης λόγω της παρατεταμένης κρίσης, των χαμηλών τζίρων και της υπερφορολόγησης.

 

Παρόλα αυτά, εμείς καλωσορίζουμε την απόφαση της Δημοτικής Αρχής, γιατί είναι μία θετική πρωτοβουλία προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

 

Και πάλι όμως,οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν δεν αρκούν. Ακόμη και μετά την εφαρμογή της απόφασης, ο Δήμος θα συνεχίσει να έχει ακριβότερες τιμέςγια τα καταστήματα του κέντρου, ενώ ο Οργανισμός Λιμένα θα έχει μικρότερες τιμές για τα καταστήματα της παραλίας. Οι ανισότητες θα συνεχιστούν. 

 

Εμείς προτείνουμε στον Δήμο Καβάλας: 

 

- να μειώσει ακόμη περισσότερο τα τέλη τραπεζοκαθισμάτων στα καταστήματα του κέντρου, ώστε να εξισωθούν με τις αντίστοιχες χρεώσεις του Οργανισμού Λιμένα στα καταστήματα της παραλίας. 

 

Έτσι θα εξαλείψει εντελώς την άνιση μεταχείριση που υφίστανται οι επαγγελματίες.

 

Για την Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση

“Ο ΤΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ” 

Ο Επικεφαλής

Μάκης Παπαδόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Καβάλας