Ανακοίνωση για την διάκριση του Στέφανου Πέτρου και της Έφη Ζιώτα εξέδωσε η δημοτική παράταξη "Ο τόπος της ζωής μας" και ο Μάκης Παπαδόπουλους.

 

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ:

Αυτές τις ημέρες αισθανθήκαμε υπερήφανοι για δύο ακόμη διακρίσεις που πέτυχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές της Καβάλας σε διαγωνισμούς ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Ο δημιουργός – ιδρυτής του KidStartupper.com και καθηγητής πληροφορικής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας κ. Στέφανος Πέτρου έλαβε το βραβείο στην κατηγορία «Εκπαίδευση: ΝΕΑΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» στον διαγωνισμό Education Leaders Awards 2018 – Panorama of Best Practices in Greek Education (Βραβεία Ηγετών στην Εκπαίδευση – Πανόραμα Καλών Πρακτικών στην Ελληνική Εκπαίδευση). Το Kid Startupper είναι μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που σκοπεύει στο να αναπτύξει τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη δεξιοτεχνία των παιδιών μας σχετικά με την επιχειρηματικότητα. Στη βράβευση μετείχαν και ο Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Κώστας Βλαστάρης μαζί με τον Υποδιευθυντή κ. Απόστολο Μουμτσάκη, καθώς το σχολείο στηρίζει έμπρακτα και με θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

Η 16χρονη μαθήτρια από την Καβάλα Έφη Ζιώτα κέρδισε την πρώτη θέση στον διεθνή διαγωνισμό Microsoft PowerPoint 2013 και θα διαγωνιστεί ανάμεσα στους 140 καλύτερους μαθητές του πλανήτη, ενώ συνολικά στις προκριματικές φάσεις του διαγωνισμού συμμετείχαν περισσότερες από 700.000 μαθητές σε όλον τον κόσμο.

 

Θέλουμε να συγχαρούμε τον κ. Στέφανο Πέτρου και την Έφη Ζιώτα για τις διακρίσεις τους.

 

Αποτελούν ζωντανή απόδειξη ότι το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας βρίσκεται σε επαφή με τις παγκόσμιες εξελίξεις και διαθέτει τα προσόντα και την ικανότητα να κατακτά διακρίσεις στον παγκόσμιο ανταγωνισμό, παρά τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε ως χώρα και ως τοπική κοινωνία.

 

Ο Δήμος μας, πέρα από τις αυτονόητες βραβεύσεις και τιμές, έχει την ευθύνη να αναδεικνύει και να αξιοποιεί τις διακρίσεις αυτές.  Με συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις, μπορεί να προωθεί την εκπαίδευση και τις δεξιότητες παιδιών και ενηλίκων πάνω στις νέες τεχνολογίες και την επιχειρηματικότητα και να καλλιεργεί την εξωστρέφεια και την ανταγωνιστικότητα του τόπου μας, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.