O Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας «Δημωφέλεια» και το Ινστιτούτο Κοινωνικών Κινημάτων και Ιστορίας Καπνού (Ι.Κ.Κ.Ι.Κ.), συμμετέχοντας στον εορτασμό της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων, διοργανώνουν την έκθεση με τίτλο «Turmac: Κωνσταντινούπολη, Καβάλα, Άμστερνταμ. Μια πορεία με επίκεντρο μια πόλη». 

 

Στο πλαίσιο της ανωτέρω έκθεσης διοργανώνεται διήμερο εργαστήριο κινούμενης εικόνας με τίτλο «Φτιάξε και ζωντάνεψε την Καβάλα του 1910»

 

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα, με τη χρήση animation, αφήγησης και μυθοπλασίας να εξιστορήσουν την πολιτιστική και οικονομική άνθηση στην περιοχή της Καβάλας, που αναπτύχτηκε στην πόλη χάρη στη βιομηχανία καπνού και ιδιαίτερα στην καπνοβιομηχανία του Μεσοπολέμου Turmac.

 

Το εργαστήριο απευθύνεται σε νέους από 16 έως 23 ετών και θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Καπναποθήκη Καβάλας  την Τετάρτη  23  και την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 από τις 18:00 έως τις 21:00.

 

Το διήμερο εργαστήριο περιλαμβάνει:

 

Τετάρτη 23 Μαΐου

Ημέρα μυθοπλασίας και αφήγησης.

 

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στην έκθεση από τον  συλλέκτη κο. Γεώργιο Θωμαρέη. Στη συνέχεια μέσα από βιωματικές ασκήσεις θα δημιουργήσουν την ιστορία που θα αφηγηθούν. 

 

Πέμπτη 24 Μαΐου

Ημέρα κινηματογράφησης. 

 

Οι συμμετέχοντες θα "χτίσουν" ένα μικρό τρισδιάστατο χάρτινο σετ στο οποίο μέσα από την τεχνική του stop motion θα δώσουν "ζωή" και θα πουν τη δική τους ιστορία.

 

Υπεύθυνος διήμερου εργαστηρίου κ. Μπάμπης Αλεξιάδης, media artist και animator.

 

Η συμμετοχή στο εργαστήριο είναι δωρεάν. 

 

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ενώ θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

 

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα  της Διεύθυνσης Πολιτισμού της " Δημωφέλεια"  2510 240973 - 240983.