Ιστορία

Μια φωτογραφία από το καλοκαίρι του 1967 στη Θάσο, μοιράστηκε στην ομάδα «Λιμεναριώτες της διασποράς» στο Facebook η Μαρία Σταματίου.

Ρωτώντας πας στην πόλη λένε στη χώρα μας για κάποιον που θέλει να βρει τη λύση που ψάχνει. Το ίδιο έκανε για πολλά χρόνια, χωρίς όμως επιτυχία, μια γυναίκα με ρίζες από τον Λιμένα της Θάσου η οποία ζει στην Αμερική.

 

Η Καβάλα και η ευρύτερη περιοχή της έχει το μοναδικό προνόμιο και την εξαιρετική τιμή να αναφέρεται ιστορικά στο ιερό βιβλίο των Πράξεων των Αποστόλων, ένα από βιβλία της Καινής Διαθήκης. 

Το 1853 ο φωτογράφος Ernst de Carantza μαζί με τον ζωγράφο Charles Labbe, ταξίδεψαν από την Κωνσταντινούπολη για να φωτογραφίσουν την αθηναϊκή πολιτεία.

Ο ιστορικός αναλυτής, Κώστας Παπακοσμάς, μοιράστηκε μια φωτογραφία με το πρόγραμμα πτήσεων της Ολυμπιακής Αεροπορίας από το 1958.

Από τη Μικρά Ασία ένας κεντημένος επιτάφιος ταξίδεψε στην Αγγλία και κατέληξε στον καθεδρικό ναό του Καντέρμπερι. Ο αρχαιολόγος Μιχάλης Λυχούνας* περιγράφει το ταξίδι του.

Μία φωτογραφία του Μιλτιάδη Δημητριάδη μας ταξιδεύει στο μακρινό 1970, όταν η εικόνα της Καβάλας ήταν διαφορετική.

Μία ασπρόμαυρη φωτογραφία μας ταξιδεύει στο παρελθόν της πόλης της Καβάλας.

Ο Βασίλης Λιόγκας με αφορμή την πρόσφατη περιπέτεια της Στέγης του ΣΦΓΤ, που θεωρείται ένα πολιτιστικό τοπόσημο της Καβάλας, αναφέρεται σε ένα άλλο παλαιότερο τοπόσημο της πόλης, τον Μύλο (Μύλοι Νικολετόπουλου), που κατεδαφίστηκε τον Απρίλιο του 2005.

Σελίδες