Στο σημείο όπου οι αγρότες σταμάτησαν τις εργασίες κατασκευής του TAP βρέθηκε κι ένας γνώριμος των αστυνομικών από τα παλιά. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κωνσταντακόπουλο, απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος είναι σήμερα πρόεδρος της Ένωσης Διαπραγματευτών Ελλάδας. Είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε το Τμήμα Διαπραγματευτών στην Αστυνομία, μετά το φιάσκο με το Σορίν Ματέι και για αυτόν που εκπαίδευσε στη συνέχεια και την κυπριακή αστυνομία. 

 

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος έχει προσληφθεί για τις διαπραγματεύσεις από την εταιρία που κατασκευάζει τον TAP στην Καβάλα. 

 

Έχει εξειδικευτεί στο αντικείμενο «Διαπραγματεύσεις Κρίσεων», με εκπαίδευση από τη New Scotland Yard και το FBI. Έχει ακολουθήσει πολλά σχολεία και σεμινάρια γύρω από τις διαπραγματεύσεις, πήρε μεταπτυχιακό επιπέδου Ιατρικής Σχολής στην «Προαγωγή Ψυχικής Υγείας» και στην «Ανάπτυξη Ψυχοκοινωνικών Δεξιοτήτων» και ολοκλήρωσε με επιτυχία το μεταπτυχιακό σεμινάριο «Ορθολογική επιλογή: Αποφάσεις, Παίγνια, Θεσμοί» και το πρόγραμμα «Αποτελεσματική Επικοινωνία και Νευρογλωσσικός Προγραμματισμός». 

 

Είναι απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Άμυνας στις Στρατηγικές και Αμυντικές Σπουδές. Οργάνωσε το σύστημα διαπραγματεύσεων στην Ελληνική Αστυνομία και έχει εκπαιδεύσει τους διαπραγματευτές της και την πρώτη ομάδα διαπραγματευτών της Κυπριακής Αστυνομίας. Είναι εισηγητής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Diploma In Negotiation» του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και εκπαιδευτής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α).

 

Μερικές μόνο από τις υποθέσεις που έχει χειρισθεί ως επικεφαλής – συντονιστής της Ομάδας Διαπραγματευτών είναι η αεροπειρατεία του τουρκικού αεροσκάφους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» το 2003, η απαγωγή του Βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη το 2008 και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου στην Αθήνα το 2009, καθώς και η ληστεία  με ομηρία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στον Πειραιά, το 2010.