Νέα παρέμβαση, αυτή τη φορά πιο… ακτιβιστική, επιχείρησε ο Δήμος Καβάλας στο θέμα της κατασκευής σταθμού διοδίων στην Εγνατία Οδό. 

 

Μία μέρα μετά το συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία και κατόπιν σχετικής απόφασης της διαπαραταξιακής επιτροπής, απορριμματοφόρα του Δήμου βρέθηκαν στο σημείο όπου ετοιμάζεται η κατασκευή του σταθμού διοδίων. 

 

Ήδη εδώ και μέρες τοποθετείται η σχετική σήμανση για τους διερχόμενους οδηγούς κι έχουν γίνει οι πρώτες ενέργειες προετοιμασίας, για την τοποθέτηση των τσιμεντένιων βάσεων. 

 

Μπορεί να ξυπνήσουμε αύριο με διόδια 

Η κατασκευή των μετωπικών διοδίων είναι μια διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε ελάχιστα 24ωρα και γι αυτό το λόγο στο Δήμο Καβάλας είναι επί ποδός. 

 

Στη χιλιομετρική θέση 474 της Εγνατία Οδού, πάνω από την πόλη, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Μαΐου, μεταξύ άλλων, ο αντιδήμαρχος και επικεφαλής της συντονιστικής για τα διόδια Ανέστης Τσουρουκίδης καθώς και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Γραμμένος. 

 

Δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες ή μέρες να ζητηθεί και κινητοποίηση του κόσμου. 

 

Είναι πολλά τα λεφτά… 

Τα συνεργεία της εταιρίας “Άκτωρ” πάντως δεν φάνηκε να πτοούνται από την παρουσία αιρετών και απορριμματοφόρων και συνέχισαν κανονικά τη δουλειά τους. 

 

Σημειώνεται ότι ο “Άκτωρ” θα λάβει ποσό περίπου 2 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή των συγκεκριμένων διοδίων, μόνο της Καβάλας (έχει αναλάβει ανάλογες κατασκευές και σε άλλα σημεία). Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στην κατασκευή των τσιμεντένιων βάσεων πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν οι προκατ θάλαμοι όπου θα εργάζονται οι εισπράκτορες των διοδίων. 

 

Οι φωτογραφίες στο σημείο της παρέμβασης του Δήμου είναι του δημοσιογράφου Γιάννη Κομνηνού